SSO myi maatalouskaupan Hankkijalle

0

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO on päättänyt kahdella eri liiketoimintakaupalla myydä maatalouskaupan liiketoiminnot Hankkija Oy:lle ja rautakaupan toiminnot RTV-Yhtymä Oy:lle. Maatalouskoneiden ja varaosien myynnille etsitään vielä jatkajaa.

Tällä viikolla on allekirjoitettu kaksi erillistä sopimusta SSO Rauta-Maatalouden liiketoimintojen myynnistä. Maatalous- ja viljakaupan liiketoiminnat myydään Hankkijalle ja rautakaupan liiketoiminnot RTV-Yhtymälle. Maatalous- ja viljakauppaa SSO on tehnyt Somerolla sekä Salossa, Perniössä, Kemiönsaarella ja Vihdin Nummelassa. Rautakauppaa on tehty näistä vain kolmella viimeksi mainitulla paikkakunnalla.

Myytävien toimialojen liiketoiminta jatkuu näillä paikkakunnilla uusien omistajien toimesta, ja henkilökunta jatkaa kaupan jälkeen uuden työnantajan palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

Myös kone- ja varaosakaupan osalta SSO:lla on toive löytää jatkaja liiketoimintakaupan myötä, mutta valmistautuu samalla myös suunnittelemaan toimintojen lakkauttamista ja aloittaa tämän johdosta kone- ja varaosakauppaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut.

– Toimialasta luopuminen oli SSO:lle iso ja vaikea päätös, joka kuitenkin nähtiin kaikkien kannalta parhaana ratkaisuna. Hankkija ja RTV suurina alojensa vahvoina toimijoina vahvistavat osaamisellaan alan toimintaa SSO:n toimialueella, kertoo SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér .

– Vaikka SSO:n maatalous- ja rautakauppojen liiketoiminnan kannattavuus on parantunut viime vuosina, kokonaismarkkinoiden pieneneminen on heikentänyt edellytyksiä näiden liiketoimintojen jatkamiseksi. Tehtyjen kauppojen osalta voidaan olla tyytyväisiä, että liiketoiminnoille löytyi jatkaja ja työntekijöille uusi työpaikka, toteaa SSO Rauta-Maatalouden toimitusjohtaja Vesa Tyykilä .

Maatalous- ja viljakaupan myynti edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää ja toteutuu vasta tämän käsittelyn jälkeen, oletettavasti loppuvuoden aikana.

– Kiitän lämpimästi SSO Rauta-Maatalouden henkilökuntaa, hallintoa, yhteistyökumppaneita ja asiakasomistajia rauta- ja maatalouskaupan yhteisistä vuosista, kiittää Finér .