Suomen kärki mukanaSomeron moukariavauksessa

0
Henri Liipola saa Someron urheilukentälle vastaansa Suomen huiput.

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Karie Eerikäinen

Suomen parhaat mies- ja naismoukarinheittäjät kokoontuvat lauantaina avaamaan kautensa Someron kentälle Säästöpankin kevätheittojen merkeissä. Someron Esan järjestämään kutsukilpailuun on otettu kahdeksan heittäjää kumpaankin sarjaan.

Kello 13 alkavassa naisten kilpailussa nähdään mukana viime kaudella uuden SE:n 70,18 metriä heittänyt Karhulan Krista Tervo sekä kauden kärkitulosta 65,67 hallussaan pitävä Kauhajoen Suvi Koskinen . Molemmat kuuluvat 23-vuotiaiden ikäluokkaan.

Nuoremmista haastajista Esan vasta 17-vuotias Silja Kosonen , 63,60 sekä Lapuan Sara Killinen , 63,53, Esan Johanna Witka , 62,70 ja Varpaisjärven Kiira Väänänen , 62,56 tavoittelevat ennätystensä parantamista ja kolmen kärkeen nousemista. Esan 16-vuotias Marika Virtanen on myös mukana.

Miehissä tasainen kärkitrio


Naisten kilpailun jälkeen on vuorossa miesten kilpailu, jossa talvella Espanjassa ennätyksensä 74,59 heittänyt Kankaanpään Aaron Kangas ja samassa kilpailussa 73,10 heittänyt kolminkertainen Kalevan Kisojen voittaja Esan Henri Liipola (ennätys 75,47) kamppailevat yhdessä viime vuonna tasan 74 metriä heittäneen Vehmaisten Aleksi Jaakkolan kanssa kauden alkuasetelmista.

Yli 70 metrin miehistä mukana ovat myös Kiuruveden Tommi Remes ja Siuntion Roope Auvinen . Esan heittäjä-valmentaja Jani Pihkanen tuo lisää paikallisväriä kilpailuun.

Kesän kilpailukausi jatkuu Somerolla heti sunnuntaina nuorten seiväskilpailulla. Juhannusaattona vuorossa ovat miesten ja naisten huipputason seiväskilpailut, jotka osin korvaavat juhannusaaton isojen kilpailujen ja Seiväskarnevaalien peruuntumisen.