Suuri Cruising-lauantai huomenna

0
Tytöt kuin kaksi marjaa, vasemmalla ”Lily” vm. -60, oikealla ”Lydia”, vm. -64.

Huomenna lauantaina 27.6. Someron katunäkymään jyrähtää iso joukko amerikanrautoja ja mahdollisesti muitakin harrasteajoneuvoja.

Tapahtuman takana on, kukas muu kuin kahden Cadillacin koukkuun jäänyt Muotiputiikki Helmen yrittäjä Anita Hallapelto.

– Näin kävi. 1964-mallin Lydia on edelleen jäljellä. Uutena on isompisiipinen, vuoden 1960 Cadillac. Sen nimi on Lily. Eli nyt mulla on 12 metriä pinkkiä Cadillacia, Anita Hallapelto nauraa.

Happydays-Cruising -tapahtuman virallinen järjestäjä on turkulainen Rakki CC. Se saapuu autoineen hyvissä ajoin ennen puolta päivää. Hieman sen jälkeen tulee Länsi-Uusimaa CC Lohjalta.

Somerolle saapuvien autojen määrä on arvoitus. Ennusmerkeistä voi päätellä, että se on iso.

– En tiedä, tuleeko 20 vai 200 tai enemmän. Lahnajärven kokoontumisessa kaksi viikkoa sitten oli joka tapauksessa 500 autoa. Paimiossa korona-ajan hys-hys -tilaisuudessa oli 250 autoa. Lisäksi ainakin pääkaupunkiseudulta on tulossa moottoripyöräporukoita, Hallapelto arvioi.

Joensuunkatu ympyrältä eteenpäin on saatu lupa sulkea.

– Sinne tulee myös roinanmyyntialue. Bändi aloittaa soiton autojen saavuttua. Eikä musiikki ole mitään Elvis-soundia, vaan kunnon Rock and rollia!

Anita Hallapelto kehottaa somerolaisia tulemaan saapuville. Nähtävää riittää. Pikkupurtavaa on tarjolla myyntipisteissä, ja Bönde huolehtii yhteistyökumppanina Cruising-menyystä.

– Jess, Facebookiin luotu tapahtuma-postaus on tavoittanut 34 000 ihmistä, joten aika monen tiedossa tämä jo on!