Vastine ”Huolellisuutta ohjaajat”- nimimerkille

0

Perjantain Somero-lehden tekstaripalstalla oli huolestuneen lukijan viesti liittyen lasten harrastuksissa noudatettavista korona-ajan ohjeistuksista.
Koska tällä hetkellä Somerolla ei ole käynnissä nuorten harrastuksista kuin SoVon jalkapallo ja Arska-Basketin ”korisleiri”, niin ymmärsin tuon viestin kohdistuneen erityisesti meidän seuramme toimintaan. Eritoten, kun pikku korisleiristämme oli erittäin positiivinen juttu juuri edeltävässä Somero-lehdessä.
Huolestuneelle lukijalle haluankin ilmoittaa, että korisleirillämme noudatettiin kaikkia 1.6. voimaan tulleita Suomen Koripalliliiton harjoitteluohjeita. Nämä ohjeet ovat yhteisiä kaikille sisäpalloilulajeille, ja luettavissa seuramme verkkosivuilla osoitteessa: www.arska-basket.fi.
Erityisesti mainitsen tässä seuraavat kohdat: harjoittelu-ohjeet käytiin läpi leirin alussa, hallille tultiin suoraan harjoitusvalmiudessa, pelivälineet desinfioitiin ja harjoitusliivit annettiin lapsille omiksi leirin ajaksi. Nuo liivit on nyt meillä pesussa 60:ssa asteessa.
Ainoa Koripalloliiton ohjeissa ollut kohta, josta emme lapsille maininneet, on tuo maininta kentälle sylkemisestä. Koska moiseen käytökseen emme meidän seuramme lasten osalta ole koskaan törmänneetkään, niin ajattelin, että ei anneta heille mitään ideoita tästä vastaisuuteenkaan.
Jos tämä oli nimimerkin takaa kirjoittaneen mielestä virhe, niin vastuu on tästäkin allekirjoittaneen, ei näiden alaikäisten ohjaajien.
On kyllä todella hienoa, että Somero-lehden lukijat ovat huolissaan lastemme hyvinvoinnista. Mutta, ennen kuin alkaa nimimerkin takaa kritisoimaan Arska-Basketin nuoria ohjaajia, olisi korrektia selvittää asioiden todellinen tila.
Jos seuramme ohjaajien toiminnassa on muutenkaan mitään huomauttamisen varaa, niin minuun voi olla aina yhteydessä.
Tulkaa ihmeessä mukaan auttamaan, sen sijaan että päätätte kritisoida nimimerkin takaa. Kaikki apu on tervetullutta.

lasten liikkumisen puolesta Somerolla
Jussi Varjus
Arska-Basket, pj.