Voiman naisilla vahva kaudenavaus

0

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voiman naisjoukkue pääsi avaamaan jalkapallon pelikautensa juhannusviikolla.
Sarjatasona Voima-naisilla on aiemmilta vuosilta tuttu Läntisen alueen 8 vastaan 8 -sarja ja tarkemmin sanoen sen A2-lohko. Ensimmäisen kierroksen vastustajaksi Joensuun pallokentälle saapui Paraisten IF:n kakkosjoukkue.
Vierasjoukkue rakenteli ensimmäisen vaarallisen hyökkäyksen, mutta sen jälkeen SoVon ”vihreät” pääsivät niskan päälle. Ja tulostakin alkoi syntyä.
Vajaan kymmenen peliminuutin jälkeen Marjukka Lamppu jallitteli Piffenin puolustuksen solmuun ja tarjoili tarkan syötön maalinedustalla kärkkyneelle Johanna Kokkiselle . Tällä oli varsin helppo työ viimeistellä somerolaisjoukkueen kauden avausmaali ja siirtää SoVo 1–0 johtoon.
Pari minuuttia myöhemmin sama kuvio toistui: Lamppu taiteili näyttävän soolon, päätti sen nappisyöttöön maalin eteen Kokkiselle ja lukemat muuttuivat 2–0:een.

Kokkinen avasi hattutempulla

Kotijoukkue jatkoi hyvällä otteella avausjakson loppuun asti, mutta maalionnistumisia se ei enää päässyt tuulettelemaan. Hyviä yrityksiä kuitenkin nähtiin muiden muassa Jasmin Rantaselta, Hilppa Juotteelta ja Eerika Haalijoelta .
Ensimmäisellä puolikkaalla SoVo-vahti Pihla Pesoselle sattui yksi pieni lipsahdus, josta vierasjoukkue rankaisi kavennusosumalla. Tauon jälkeen Piffen vyörytti hyökkäyksiään entistä vahvemmin, mutta toista kertaa Pesonen ei ollut yllätettävissä.
Vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua Pesonen esitti illan komeimman torjunnan, todellisen akrobaattipelastuksen, jonka turvin SoVo pysyi 2–1 johdossa. Sen jälkeen kaivattiinkin enää lopullista sinettiä kotivoitolle.
Se tuli vajaa kaksi minuuttia ennen erotuomari Tom Toivosen puhaltamaa päätösvihellystä: Kokkinen laukoi vapaapotkun melko kaukaa vierasmaalista, mutta sen verran tehokkaasti, että pallo painui Piffen-vahdin käsien kautta verkkoon. Näin Kokkinen avasi kautensa upeasti hattutempulla, eli kolmen maalin ottelulla.

Naisjoukkueen juniori-ikäiset kuopukset Eerika Haalijoki ja Emilia Salo (kuvassa) esiintyivät sarja-avauksessa edukseen.

Juniorit yllättivät positiivisesti

SoVo siis voitti avausottelunsa maalein 3–1 (2–1) ja otti saman tien haltuunsa A2-lohkon kärkipaikan.
Voittajien takalinjoilla varmaa suorittamista nähtiin nelikolta Emilia Salo, Pinja Pesonen, Hilppa Juote ja Jefina Koivuniemi . Juniori-ikäinen Salo lukeutui yhdessä toisen nuoren lupauksen, Eerika Haalijoen kanssa illan ehdottomasti positiivisimpiin yllättäjiin.
Poikkeuksellisen kevään ja kauden avauksen viivästymisen jälkeen olisi voinut kuvitella, että vihdoinkin tositoimiin päässeet joukkueet saavat nyt nautiskella pelihommista kiihtyvällä tahdilla. Sarjaohjelman laatijoiden mielestä on kuitenkin parempi taas pitää pitkää paussia ja tiivistää tahtia vasta syksyn lähestyessä.
Voiman naiset pelaavat seuraavan ottelunsa vasta heinäkuun 30. päivänä, kun Turun Pyrkivä saapuu Someron visiitille. Tuon jälkeen somerolaisten kaudesta jää yksinkertaisessa sarjassa jäljelle kaksi koti- ja kolme vierasottelua.

SoVon kokoonpano PIF/2:ta vastaan: Pihla Pesonen (mv), Pinja Pesonen, Jefina Koivuniemi, Emilia Salo, Hilppa Juote, Silja Mäkinen, Eerika Haalijoki, Jasmin Rantanen, Amanda Virtanen, Tiia Harhala, Maria Frankberg, Marjukka Lamppu ja Johanna Kokkinen.