Vuonna 1990: Somerolla 11 primusmaisteria

0
Koulutoimenjohtaja Ari Kontro toimi tilaisuuden pääpromoottorina.

Somero-lehti 29.5.1990

Uimahallissa riitti torstaina pärskettä, kun 23 kandidaattia, 26 maisteria ja 11 primusmaisteria promovoitiin uimasuoritusten merkiksi. Pääpromoottorina toimi koulutoimenjohtaja Ari Kontro.

– Viimeksi toimin promoottorina tuoreena somerolaisena viisi vuotta sitten ja nyt kun olen lähtemässä paikkakunnalta, saan kunnian toimia samassa tehtävässä uudelleen, kertoi Kontro promootiopuheessaan.

Parina viime vuonna on Somerolla ollut tapana suorittaa uintimekkejä ainoastaa ala-asteen ylimmillä luokilla sekä yläasteella. Tähän on Kontron mukaan selvä syy.

– Tällä muutoksella haluttiin panostaa uimaopetuksen laatuun. Opetuksen taso nousee, kun neljänteen luokkaan asti keskitytään suoritusten sijasta taitojen monipuoliseen kehittämiseen, sanoi Ari Kontro.

Promovoitujen runsas lukumäärä on selkeä todisten Someron uimaopetuksen tasosta, ja ilahduttavaa oli varsinkin primusmaisterien korkea määrä. Huomattavasti suuremmillakin paikkakunnilla jäädään usein pienempään lukumäärään.

Uimasuoritusten merkiksi uimakandidaatit seppelöitiin laakeriseppeleellä, kun taas maisteri ja primusmaisterit saivat päänsä koristeeksi tammiseppeleen.

Kandidaatit:

Kirkonmäki: Haimila Antti, Hurmerinta Antti. Joensuu: Hellsten Susanna, Lehto Toni, Salonen Pertti, Suutela Katariina.  Häntälä: Laine Mari, Laine Marjaana. Keltiäinen: Ojala Maarit. Pajula: Pyykkö Tuomas. Oinasjärvi: Ahlgren Leena, Oksanen Jari. Terttilä: Piekkala Marika, Taskinen Katja, Valli Seppo. Ollila: Jaatinen Antti, Koivuniemi Jan, Näykki Katja, Rajala Marko. Pitkäjärvi: Ingerman Samuli, Kalliola Niina. Yläaste: Kuisma Hanna, Savikko Terhi.

Maisterit:

Kirkonmäki: Bertling Sari, Kelosaari Heini, Moisander Anna-Maria, Purola Teemu, Syrjälä Hanna, Tiepelto Tero. Joensuu: Hellsten Susanna, Hiltunen Matti, Mäkynen Henna, Niiranen Tiina, Reponen Anniina, Turkki Tero. Häntälä: Lehtinen Lasse, Mäkinen Karoliina, Seppälä Tiina. Pajula: Mäkiniemelä Sami, Pyykkö Heli, Torkkomäki Simo. Oinasjärvi: Kärki Hannele, Leinonen Kimmo. Terttilä: Raitanen Jussi, Salo Janne. Ollila: Nyström Jarkko. Hirsjärvi: Blom Jani. Pitkäjärvi: Lehtimäki Henrik, Äikäs Heli.

Primusmaisterit: 

Kirkonmäki: Ahonen Arto, Jokiniemi Marko. Joensuu: Eino Heidi, Eloranta Lasse, Paajanen Juho, Salo Katja. Keltiäinen: Lemberg Taina. Ollila: Kulmala Jussi. Lahti: Alitalo Petri, Hakala Maria. Hirsjärvi: Saarinen Mikko.