Somero-lehti 1.6.1990

Someron vanhan yhteiskoulun purkaminen aloitetaan ensi viikon puolen välin paikkeilla. Urakka saataneen päätökseen kahdessa viikossa.

Kunnan tekninen johtaja Hannu Edel kertoo, että päätös purkamisesta on tehty aikojen saatossa ja viimeksi siitä keskusteltiin, kun Kiiruun koulun laajennusta suunniteltiin. Rakennuksella ei katsota olevan varsinaista kulttuurihistoriallista arvoa.

Viikonloppuisin talon lähistölle on kokoontunut epämääräistä porukkaa viettämään aikaansa. Vanhan yhteiskoulun ikkunoita on rikottu ja sisällekin on menty sottaamaan paikkoja.

– Pelkäämme, että autiosta talosta tulisi epäsosiaalisten pesäpaikka, kertoo Hannu Edel.

Vanhan koulun on koettu olevan palonarka paikka aivan kunnantalon vieressä.

Kunnantalon laajentamisen takia ei taloa pureta. Laajentamista koetetaan siirtää mahdollisimman pitkälle, peräti kymmenen vuoden päähän.

Kunnantalon ahtautta helpotetaan talon sisäisillä siirroilla ja eri toimintojen siirtämisellä muihin paikkoihin.

Eräs ehdotus on, että maataloustoimisto muuttaa Sepäntielle päiväkodin tiloihin, kun päiväkotilaiset saavat uuden asuinpaikan. Toinen kunnantalolle tilaa tuova muutto on se, kun osa sosiaalitoimiston väestä muuttaa terveyskeskuksen tiloihin.

Vanhan yhteiskoulun kohdalle saadaan urheilukenttä ja kunnantalon käyttäjille parkkitilaa.

Tekninen lautakunta on antanut purku-urakan Arto Isotalolle. Purkaminen kestää parisen viikkoa ja urakan summaksi on sovittu 33 000 markkaa.