Yksi maali riitti Komarin kaatoon

0
Kuva Riitta Salmi/TS

Teksti Juha Laakso

Voiman miesjoukkue aloitti pelikautensa Palloliiton Läntisen alueen Kutosessa, ja tapahtuman päätteeksi kotijoukkue ja runsaslukuinen somerolaisyleisö pääsivät juhlimaan kotijoukkueen voittoa.
Puolentoista tunnin tasaisen helteessä pallottelun jälkeen tulokseksi kirjattiin Voiman 1–0 (0–0) voitto turkulaisvastustaja FC Komarista.
Kuumuus taisi imeä kovimmat juoksuhalut molempien joukkueiden pohkeista. Kun syöttöpelikään ei lyhyeksi jääneen yhteisharjoittelukauden jäljiltä ottanut vielä oikein sujuakseen, kamppailun taso jäi sarjatasokin huomioiden melko vaatimattomaksi.
Ottelun ainoaksi jäänyt maali nähtiin heti toisen jakson ensimmäisellä minuutilla: Mikko Kaase sai hyökkäysalueella tilaa laukauksensa virittelemiseen ja tulos oli upea: Komea kaukolaukaus painui vastustamattomasti vierasjoukkueen maalin takanurkkaan.
Kaase väläytteli useampaan otteeseen vaarallisuuttaan hyökkäyspäässä, mutta ei saanut riittävästi tulitukea vieruskavereiltaan. Kauden edetessä ja yhteispelin hioutuessa tämäkin osa-alue tulee varmasti terävöitymään.
Kokonaisuutena parasta antia kotijoukkueen pelissä oli alimman puolustuslinjan yhteistyö. Herrana ja hidalgona takalinjoja johti Otto Saarinen , jolle muiden muassa Eetut Tuomisto ja Sarvi sekä Markus Klemola, Atte Henttinen ja Patrik Annala antoivat tukea hyvällä intensiteetillä.

Pitkä paussi kotipeleistä

Kutosen A2-lohkon kahdeksan joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen sarjan, eli neljätoista peliä joukkuetta kohden. Lohkovoittajalle on luvassa nousupaikka ensi kauden Vitoseen.

SoVo pelaa seuraavat kaksi otteluaan kuunvaihteen molemmin puolin Turussa. Kotikentällään Someron valkovihreät viilettävät seuraavan kerran heinäkuun 26. päivänä.

n Voiman kokoonpano kauden avauksessa: Verneri Salomaa (mv), Eetu Tuomisto, Eetu Sarvi, Otto Saarinen, Patrik Annala, Rudi Grönholm, Joona Helmi, Kaapo Nikander, Musi Nezamdoust, Antti Pirttilä, Mikko Kaase – ja vaihdosta mukaan: Mehran Nezamdoust, Atte Henttinen, Remi Grönholm, Jere Lehtimäki, Markus Nieminen, Markus Klemola, Mikko Haalijoki.