Kiitoksia Irmalle, moitteita Juhikselle

0
Irma Mäkinen saa kiitoksia vuosien työstään Pellavakeskuksessa.

Pellavakeskus kuului mielestäni Somerolle. Se oli aivan ihana, monipuolinen keidas ja osa Someron kulttuuria ja palvelutarjontaa. Se oli lukuisten lähialueen tekijöiden, luomutuottajien, artesaanien ja taiteilijoiden kanava saada tuotteitaan esille ja tarjolle. Ihmettelen kaupungin saamattomuutta toiminnan jatkon tukemiseksi. Suru ja pettymys, kun kivan monipuolisuuden annetaan kadota. Sydämellinen kiitos Irma Mäkiselle Pellavakeskuksen pyörittämisestä ja hyviä eläkepäiviä.
U Montin

Vasta neljäs kerta, kun sähköt katkesivat Kaislarannassa hulevesiviemäröinnin takia. Eikä kuulemma ole työmiehen mukaan viimeinen kerta kun niin käy.
Kaislarannan asukas

Miten on mahdollista, että jotkut työntekijät voivat julkaista sosiaalisessa mediassa työnantajaa koskevaa tietoa, sekä tietoa, joka selvästi kuuluu salassapitovelvollisuuden piiriin? Miksei Somerolla työnantajat puutu tällaiseen paikallisissa ryhmissä tapahtuvaan kirjoitteluun? Vai onko niin, ettei tämä koske Someroa?
Uskomatonta

Kiitos Merja Ryhtälle täsmällisyydestä paikallisnimissä! Suvi-Somerossa Kivimeijerin näyttelyä käsittelevässä artikkelissa mainittiin, ihan oikein, Someron Kivimeijerin sijaitsevan Sillanpään kylässä, eikä Pitkäjärvellä, niin kuin lehdissä usein on erheellisesti kerrottu. Myöskään Majatalo Myötätuuli, entinen Kaurakedon koulu, ja sen yhteydessä oleva teatteri eivät ole Pitkäjärvellä, vaan Kaurakedossa, Jurvalan kylässä. Pitkäjärvi on hieno kylä sekin, mutta silti mielestäni tarkkuus vanhan Someromme nimistössä olisi suotavaa. Suvi-Someron keskiaukeaman kartassa olivat muuten Kivimeijeri ja Traktorimuseo vaihtaneet keskenään paikkaa.
Syntyperäinen somerolainen

Rumuus/kauneus, on katsojan silmissä. Nenän molemmin puolin, niissä joilla seurataan ympärillä tapahtuvia juttua, tai korvilla, myös unohtamatta ihmisiä, joilla on huono näkö tai ei näe lainkaan. Jos joka asiasta haluaa loukkaantua, on itselläkin ongelma ja on mielensäpahoittaja. Jos mies ja nainen ovat kiellettyjä sanoja, pitäisi myös olla laiha ja läski -nimitys kiellettyä, se vasta loukkaavaa onkin. Ei tietoakaan kehopositiivisuudesta. Ja sama pitäisi opettaa jo lapsille, että toista ihmistä ei kuulu mitenkään arvostella. No, osataanko tämä malli antaa, tuskin. Kuinka hauskaa onkaan arvostella naapurin henkilöä, nauraa takanapäin ja juoruta. Kyllä näillä kostein mielestäni saa syvemmät haavat toiselle kuin kutsumalla naiseksi tai mieheksi. Niin on aina biologiassa opetettu ja tullaan opettamaan.
Jotain rajaa

Kuulepas Käkiaho, osaisitko sinä itse sitten parempia ehdotuksia kehitellä? Arkkitehtiopiskelijoiden työt ansaitsevat kaiken arvostuksen. Kilpailutöistä Someron on hyvä valita raikkaita ideoita kaupunkimme kehittämiseksi. Ettei Rönkön ennustus toteutuisi, ettei mitään taaskaan tehdä.
Toimivan kaupunkikuvan puolesta

Kovin vähän ihmisiä Oinasjärventien varrella asuu. Kai siinä yksi järkevä syy on sille, ettei tietä enempää korjata. Teitä tehdään ihmisille ja sinne, missä heitä asuu.
Realisti

Juhis kirjoittaa koronajeesustelijoista ja siitä kun hän on käynyt itse laivalla ja baarissa. Lopuksi hän muistuttaa vastuunkannosta ja korren kekoon kantamisesta. On käynyt laivalla, vaikka tällä hetkellä sekään ei ole suositeltavaa. Sitten kertoo baarireissustaan ja paljastaa ”kyllä sen koronan saa baarin tanssilattialla hien lentäessä tai ihan missä tahansa.” Juttusi on ristiriitaista. Vähättelet koronaa, koska itse et ole saanut tartuntaa, mutta et ymmärrä vastuunkantoa altistuksen tuojana. Toisekseen, oma korteen kantamisesi kävi ilmi kirjoituksesta, joten mitäpä jos Juhis ei nyt muita syyllistä eikä anna ohjeitaan, vaikka aikuiseksi itsensä tituleeraa.
Vihastunut vanhus

Kun on myöntänyt hävittäneensä ruumiin, eli on tappanut, mitä merkitystä tuomion antamisessa on sille, ettei ruumista ole löytynyt. Saako vielä korvauksia sellissä olosta?
Voi Suomen oikeuslaitosta