20 vuotta sitten: Jussi Halttunen palasi kultakantaan

0
Jussi Halttunen

Somero-lehti 4.7.2000

Teksti ja kuva: Seppo Kummala

Jussi Halttunen otti joidenkin vuosien tauon jälkeen haltuunsa rallin jokamiesluokan Suomen mestaruuden Nokialla. Someron UA:n Arska-team teki jälleen taattua työtä ja myös pronssi matkasi Somerolle Pertti Mattilan kyydittämänä.

Jussi Halttunen otti voittonsa miltei näytöstyyliin. Viime vuonna mitalihaave karisi pieneen töytäisyyn A-finaalissa ja hän joutui tyytymään neljänteen sijaan.

– Nyt minulla oli niin nopea auto, että pääsin toisilta karkuun heti lähdössä. Niinpä minun ei tarvinnut jäädä toisten kanssa kolistelemaan, Halttunen kertoi.

– Rata oli minulle outo, mutta kaikki meni nappiin. Hyväksi rataa ei voi kehua, sillä ainakin 40 autoa kaatui. Ajoin samalla autolla kuin viime vuonnakin. Vaikka auto meni kaupaksi, sain ostettua sen takaisin. On hienoa, kun on jälleen Suomen nopein jokkisauto pihalla, Halttunen iloitsi.

Somerolaismenestys oli muutoinkin mahtavaa, sillä tulossijoille ajoi seitsemän Someron UA:n edustajaa.

Pistesijoille somerolaisseuran kuljettajista ylsivät vielä Pasi Pulkkinen, Marko Matikainen, Markku Tamminen ja Sami Haukka. PiMU:n väreissä kilpaileva somerolainen Pasi Piekkala ajoi hienosti 33:nneksi. Pekka Kujalan lopullinen niitti tuli, kun hänen ajokkinsa laukesi täysin ja hän joutui luopumaan leikistä.