Esan heittäjien voittokulku jatkuu kisasta toiseen

0
Kärhän sisarukset Venla, Pinja ja Senja.

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan nuoret heittäjät jatkavat voittokulkuaan kisasta toiseen. Viikonlopun saalis oli taas kahdeksan voittoa ja useita muita kärkipään sijoituksia.
Marika Virtanen parantaa koko ajan. Hän heitti Liedon Tarvasjoella N17 moukarivoiton sadesäässä kauden parhaalla tuloksellaan 58,72. Kisa oli Virtaselle vasta kolmas tänä kesänä oman ikäluokan välineellä. Ennätykseen on vielä vähän matkaa, sillä vuosi sitten leka lensi 61,15.
Kärhän sisarukset kilpailivat kolmella paikkakunnalla useissa eri lajeissa. Pinja Kärhä voitti Orivedellä T13 moukarin tuloksella 51,81 ja kaksoissisko Venla säesti hyvin ylittämällä ensi kerran 50 metrin haamurajan tuloksellaan 50,30. Tarvasjoella Venla Kärhä heitti lähes yhtä pitkälle voittaessaan tuloksella 50,09. Pinja sai tuloksen vasta viimeisellään sijoittuen toiseksi tuloksella 49,50.
Laitilan kisassa Pinja Kärhä oli taas ykkösenä 52,88, mutta hyvin (49,64) heitti myös Venla. Tytöt ovat ylivoimaisesti Suomen kaksi parasta sarjansa moukarinheittäjää.
Pinja Kärhä on kärkityttö lisäksi myös kuulassa ja kiekossa, joissa otti voitot Laitilassa tuloksin 13,32 ja 43,12. Venla oli kovatasoisessa kiekkokisassa seitsemäs tuloksella 32,65.
Senja Kärhä voitti Orivedellä T11 moukarin tuloksella 25,72, heitti sitten Tarvasjoella toiseksi omalla ja Esan 10 –11 -vuotiaiden ennätyksellä 26,96 ja paransi sitä heti seuraavana päivänä voittaessaan Laitilassa tuloksella 27,02. Laitilassa hän oli lisäksi kuulassa kolmas 8,49 ja kiekossa viides 22,44.