Henri Liipolan terä tylsynyt

0

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Kari Eerikäinen

Someron Esan Henri Liipolan moukariterä näyttää kovan hellejakson jälkeen tylsyneen. Liipola heitti perjantaina Oulussa neljänneksi ja jäi ensimmäisen kerran karsintakisoja lukuun ottamatta yli vuoteen alle 70 metrin. Tasaisen sarjan paras heitto kantoi 69,56.
– Aika tahmeaa on ja kuumeisesti nyt valmennusportaan kanssa mietitään, miten edetään. On mysteeri, miksi ei nyt lennä, tilitti Liipola Oulun kilpailun jälkeen.
Oulun kilpailussa muutkin jäivät metritolkulla parhaistaan, mutta voittaja Aaron Kangas sai yhden 74,90 kantaneen kohtuuhyvän heiton. Toisena oli Aleksi Jaakkola 71,45 ja kolmantena Islannin Hlmar Jonsson 71,10.

Jyväskylän GP-kisa huomenna

Oulun moukarikisan neljä parasta Kangas, Jaakkola, Jonsson ja Liipola sekä lisäksi Tuomas Seppänen kohtaavat seuraavaksi Jyväskylän GP-kisassa huomenna keskiviikkona. Mukana on myös Esan vasta 15-vuotias Max Lampinen , joka tekee debyyttinsä miesten moukarilla.
Miesten kilpailun päätyttyä ringissä jatkavat naiset. SE-heittäjä Krista Tervoa haastavat Esan Silja Kosonen sekä muutama päivä sitten 68,00 (eli sentin Kososta enemmän) heittänyt Noormarkun Nopsaa edustava Viron kansalainen Kati Ojaloo . Mukana on myös Esan Johanna Witka .
Lähetys TV2:ssa Jyväskylän kisoista alkaa kello 18.30.