Humpparallista kuoriutui Koronaralli

0
Keskiviikona vankkurilavalla tahdeista vastasi Anniina Suhonen ja Kuutamolla. Kokoonpanoon kuuluivat Mika Raittilaa tuurannut Kalle Salonen, koskettimet, Markus Santakangas, rummut, Anniina Suhonen, laulu, Janne Salonen, kitara ja Matti Välttilä, basso. Somerolaisväriä riitti Koronarallin muusikoissa ja yleisössä. Kuva Sauli Kaipainen.

Kuusjoen Raatalan kylän Humpparalli on tanssittu 13 kertaa. Tänä vuonna tapahtuma oli koronan takia vähällä jäädä kokonaan pitämättä, mutta järjestäjät heltyivät. Viikon kestänyt Humpparalli oli edellisiä supistetumpi ja kulki nimellä Koronaralli. Tästä tuli 14. kerta.

– Homma saatiin päätökseen viime perjantaina. Kaikki pistettiin pystyyn viikossa. Tuli paineita ihmisten taholta, ja niin meidän piti jotain jälleen järjestää, juontaja Hannu Määttänen kertoo.

Kauppilan ladon ympäristö sijaitsee somerolaisittainkin katsoen keskellä-ei-mitään. Nopeasta varoitusajasta ja ilmoista huolimatta yleisöä riitti mukavasti.

– Meidän mielestämme yllättävänkin. Lippuja ei nyt myyty, mutta torstaina entinen Finlanders -solisti Jussi Lammela houkutti paikalle 280 kävijää. Tuolloin mukana oli myös haitaristikuuluisuus Taisto Lukka.

Soittajille ja laulajille Koronaralli oli koronan keskelle mieluisa yllätys.

– Moni sanoi, että tämä oli heille kevään jälkeen ensimmäinen keikka, ellei peräti kaikille. Soitot ja muukin hoidettiin kokonaan talkoilla, edes bensarahoja ei orkestereille maksettu, Määttänen toteaa.

– Ihmiset olivat tosi iloisia ja ottivat Koronarallin lämpimästi vastaan. Moni tuli kumisaappaissa. Uutuutena olleen radiolähetyksen myötä keikkoja saattoi kuunnella sateella autossa.

Tältä kesältä esityksiä ei taltioitu. Edellisten vuosien sadosta voi kuitenkin nauttia Netti-TV:n sekä Netti-Radion kautta vielä neljän viikon ajan. Linkki palveluun löytyy humpparalli.in -sivujen kautta.