Johanna Witkan kilpailukausi keskeytyi loukkaantumiseen

0
Johanna Witka (kuva Meri Vilen)

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Meri Vilen

Johanna Witkan kilpailukausi päättyi ikävästi runsas viikko sitten hyppelyharjoituksissa sattuneeseen haaveriin. Witka oli tekemässä niin sanottuja boxihyppelyjä, kun käsi osui boxiin. Röntgenkuva paljasti muutamaa päivää myöhemmin, että oikean käden kämmenen luussa on murtuma.
Käsi on nyt kipsissä heinäkuun lopulle ja senkin jälkeen mennee useita viikkoja, kun voi ottaa moukarin käteen. Näin ainakin Turun Kalevan Kisat menevät viime vuoden pistenaiselta sivu suun ja vaarassa ovat myös elokuun loppupuolella Kemissä pidettävät N22-sarjan SM-kisat, joihin Witkalla olisi nyt ollut mahdollisuus viimeisen kerran osallistua.
– Nyt ei auta muuta kuin hoitaa käsi kuntoon. Toiveissa on, että muutaman kisan pääsen vielä loppukaudesta heittämään, harmitteli Johanna Witka arvokilpailujen peruuntumista.
– Treenaamaan pystyn onneksi aika monipuolisesti kipsinkin kanssa. Jalkoja pystyy harjoituttamaan ja osaharjoitteilla voi kehittää lajitekniikkaa.
Johanna Witkan kolme vuotta nuorempaa sisarta Anniina Witkaa , jolla on tilillään useita SM-kisojen pistesijoja, ei ole tänä kesänä nähty lainkaan kilpailukentillä. Hän ripusti kevään ylioppilaskirjoitusten aikoihin heittokengät naulaan, ainakin toistaiseksi, ja treenailee jatkossa lähinnä omaksi ilokseen.
Someron Esan moukarikaartista myös M16-ikäluokan Lauri Kakko on ollut tänä vuonna poissa kilpakentiltä selkäongelmien vuoksi, mutta on vähitellen pääsemässä taas heittoharjoitusten makuun.