Kaukaisilta ajoilta (ja vähän lähempääkin)

0
Schola Cantorum Aboensis

Miltä tuntuisi kuulla musiikkia säveltäjältä, jota ei ole koskaan ollut olemassakaan? Voiko musiikki olla valheellista tai perustua petokseen?
Tätä pääsee tarkastelemaan torstai-iltana 23.7. Somerniemen kirkossa, kun konsertoimaan saapu turkulaiset kirkonlaulajat, Schola Cantorum Aboensis . Vokaalikvartetin lisäksi konsertissa esiintyvät Olli-Pekka Tuomisalo , saksofoni sekä Susanna Pajukangas , urut / piano.
Tuttavallisemmin tunnettu Skola on yli 20-vuotisen laulutaipaleen aikana etsinyt monella tapaa kirkkomusiikillisia raja-aitoja, niitä joskus jopa ylittäen. Myöskään paavi Johannes Paavali II ei aikoinaan joutunut Skolan esityksestä osattomaksi. Pari cd-levyäkin tämä miesjoukko on saanut aikaiseksi. Ja luonnollisesti kvartetti on valjastanut YouTuben musiikkinsa esityskentäksi.
Somerniemen konsertissa kuullaan musiikkia keskiajalta tähän aikaan. Varsin konkreettisestikin, koska konserttiin on luvassa myös noin 2,5 kantaesitystä.