Korona ei ole vielä ohi

0

Epidemian alkuvaiheessa yritin selvitellä, mitä mahdollisuuksia olisi ruokahuoltoon sitä tarvitseville. Aiemmin käytetty kutsuohjattu palveluliikenne ei ollut enää mahdollista. Soittelin kauppoihin, mitään palvelua ei alkuun löytynyt.

Mutta sitten onnistui ruokien tilaaminen Härkätiestä takapihalle, maksu tapahtui kortilla ruuat noudettaessa. Ohjeetkin pihalle ajamiseen oli laitettu. Arvelin, että siellä haetaan paketit yksi kerrallaan. Ei se ihan niin mennyt. Oli vähän toritunnelma sillä kertaa, kun kävin pakettien noutopaikassa.

Päätin kokeilla forssalaista markettia. Siellä onnistui hyvin ja olen tehnyt ostokset sieltä kesän ajan. Matka vain on pitkä etenkin pakasteiden kuljetukseen.

Kokeilin nyt uudelleen paikallista kauppaa. Maksu ei jostain syystä onnistunut netissä ja pahaksi onneksi tilasin ruuat perjantaiksi. Siellä olikin toripäivä. Torivahti tuli käskemään minut pois siitä ruokapakettien hakupaikasta. Ei saa pysäköidä siihen, rekoille pitää jättää tilaa.

Onhan siellä minusta selvät ohjeet, miten ruokapaketit noudetaan. Tosin parkkipaikat ei ole kovin selvästi merkitty, mihin voi pysäköidä.

Perjantai ei ole ruokatilauksiin välttämättä ainoa päivä, on vain tottumiskysymyksiä nuo viikonloppuostokset.

Minä tilaan kahden talouden ruokapaketit ja vien taajaman ulkopuolelle.

Nyt on taas mietinnän paikka miten eteenpäin. Näitä kauppapalveluita tarvitaan koronan jälkeenkin.

Yritin löytää tietoja myös tuottajien suoramyynneistä. Ei sellaista taida enää olla.

Eräänlainen kuriiri

Vastauksena edelliseen:

Valitettavasti meille ei ole tullut asiasta palautetta. Olisimme voineet korjata tilanteen, jos olisimme tienneet siitä.

Mika Pukkila

kauppias