Kosonen vastaan Tervo ja Liipola vastaan Kangas

0
Henri Liipola ja

Teksti Aulis Tiensuu

Kesän ensimmäinen moukarikilpailu kesäkuun alussa Somerolla toi kaksi uutta Suomen ennätystä, Krista Tervon naisten ennätyksen 71,93 ja Silja Kososen N19-sarjan ennätyksen 67,99 sekä Aaron Kankaan miesten kärkituloksen 77,09. Ne kaikki ovat myöhemmistä lähentelyistä huolimatta yhä voimassa. Mutta ovatko enää lauantain jälkeen, kun heittäjät kokoontuvat jälleen Someron maankuuluun rinkiin?
– Veikkaan, että ainakin yksi uusi Suomen ennätys syntyy tälläkin kertaa, sanoo kilpailujen johtaja Kari Pihkanen .
Krista Tervo on heittänyt kaikissa viidessä kilpailussaan yli 68 metriä keskiarvolla 69,57. Silja Kosonen on muutamassa kilpailussa päässyt jo metrin tuntumaan Tervosta. Kososen seitsemän kilpailun keskiarvo on 67,18. Kova keskinäinen kilpailu vie molempia eteenpäin, joten Somerolla nähtäneen jälleen huipputason kilpailu.
Somerolla viimeksi ennätyksensäkin 64,42 heittänyt Kiira Väänänen on myös mukana sekä joukko muita tulevaisuuden heittäjiä.
Miesten kauden selkeä kärkiheittäjä Someron avauskisasta alkaen on ollut Aaron Kangas. Henri Liipolan kauden paras 74,05 syntyi myös tuossa avauskisassa, mutta sen jälkeen tulokset hiipuivat, kunnes ovat taas viimeisimmän kilpailun myötä kääntyneet nousuun. Liipola itse kertoi olevansa 77 metrin kunnossa, kunhan vain saa kaiken kohdalleen, joten voittotaistelusta saattaa miehissäkin tulla varsin mielenkiintoinen.
Säätöpankin Heinäheitot heitetään Someron urheilukentällä huomenna lauantaina iltapäivällä.

Silja Kosonen ja Krista Tervo.