Kuinka käy kehittämiskilpailun ideoiden?

0
Somero? Somero

Tampereen yliopiston arkkitehtiopiskelijoiden jättämien 12 ehdotuksen joukosta tuomariston yksimielinen raati valitsi voittajaksi Kumipallona luokses pompin -nimisen työn sekä toiselle sijalle Kaarre-työn. Kolmas oli oma suosikkini ”jes”-huudahduksella ja toteamuksella ”tässä se on”: Somero Somero!
Kaikki kolme kärkisijaa valloittanutta työtä saivat palkintoraadilta samat 4,5 pistettä. Kolmen korkeatasoisen työn ehdotuksia yhdistelemällä saataneen Someron Joensuuntie ja Kiiruun puisto todella viihtyisäksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi, huomioiden erityisesti ihmiset visuaalisine nautintoineen vaikkapa keskustaan istutettavien kirsikkapuiden katveessa istuskellen ja ihmetellen ”Meidän Somero” -ilmettä ja ihmettä, minkälaista toista ei Suomesta ”totta maar” löytyisi.
Nähtäväksi jäänee, toteutuuko kehittämissuunnitelma koskaan, vai käykö niin kuin Loimaalla, jossa kilpailutyöt joutuivat lopulta mappi ö:hön, silloisen kehitysjohtajan pöydän alle, eikä niitä koskaan sen koommin toteutettu.

Raimo ”Rutakon Kojjootti” Rönkkö