Lähihoitajakoulutukseen jo 17 hakijaa

0

Salon seudun ammattiopiston Somerolle laittamat opintoverkot tuottavat tulosta. Somerolla syksyllä alkavaan lähihoitajakoulutukseen on hakenut jo 17 opiskelijaa. Haku päättyy 12.8., joten halukkaita voi tulla lisää.

– Nyt näyttää jo vahvasti siltä, että koulutus toteutuu ja starttaa Somerolla 1. syyskuuta, toteaa kaupungin kehittämisasiantuntija Antti Leino tyytyväisenä.

Hänestä on hienoa, että somerolaisilla on kiinnostusta omalla paikkakunnalla tapahtuvaan koulutukseen. Leino uskoo, että se edesauttaa jäämään Somerolle.

– Usein saadaan harjoittelupaikka opiskelupaikkakunnalta ja samalla jalka työpaikan oven väliin. Koulutuksen kautta saamme Somerolle lisää osaavaa työvoimaa.

Lähihoitajakoulutukseen hakeneille järjestetään vielä soveltuvuuskoe ja haastattelut, jotta alalla tarvittavat kriteerit täyttyvät.

Haku on päällä myös Somerolla tapahtuvaan laitoshuoltajien ja matkailualan koulutuksiin.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon suoritettuaan on valmiudet toimia toimitilahuoltajana ja laitoshuoltajana, muun muassa siivoojana.

Haku päättyy 30.9. ja koulutus alkaa lokakuun loppupuolella.

Matkailualan koulutus on tarkoitettu matkailuyrittäjille tai jo pitkään matkailuyrityksissä työskennelleille. Koulutuksessa syvennetään tietoja ja taitoja. Muun muassa tuotteistaminen, some-markkinointi ja kestävä kehitys kuuluvat tarjontaan.

Opiskelija voi suorittaa koko matkailualan ammattitutkinnon tai valita koulutuksesta itselle hyödyllisiä osia, ja täydentää osaamistaan.

Haku matkailualan koulutukseen päättyy syyskuun 30. päivä. Koulutuksen arvioidaan alkavan 22. lokakuuta.

Opetustunteja pidetään kaupungintalolla valtuustosalissa. Lisäksi hyödynnetään verkko-opiskelua. Lähihoitajakoulutuksen työssä oppimisen jaksoja on tarkoitus toteuttaa muun muassa Lamminniemen Hyvinvointikeskuksessa ja Tervaskannossa.

Kaupunki ja ammattiopisto ovat selvitelleet myös rakennus- ja metallialan ammattikoulutuksen järjestämistä Somerolla. Valmistelut jatkuvat vielä.