Lampisen ja Kärhän moukarit taas pitkälle

0
Someron Voiman Fanny Pettersson juoksi Hämeenlinnassa uudella ennätyksellään 40 metrillä toiseksi.

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan moukarinheittäjät jatkavat tasaisen kovaa sarjaansa. Syksyllä 16 vuotta täyttävä Max Lampinen paransi miesten moukariennätystään lähes 1,5 metrillä voittaessaan Helsingissä maanantaina tasan 56 metrin tuloksella. Tulos on ikäluokassa kaikkien aikojen kuudenneksi paras ja tällä hetkellä oikeuttaisi myös Kalevan Kisoihin osallistumiseen.
Lampisen ennätysheitto syntyi neljännellä kierroksella. Sateen liukastamassa ringissä joutui varomaan ja viidennellä heitolla Lampinen liukastuikin selälleen. Onneksi hän ei kuitenkaan loukkaantunut. Kaikilla muilla heitoilla hän sai kuitenkin tuloksen ja heitti toiseksi parhaansa 55,07 viimeisellä kierroksella.
Samoissa kilpailuissa T13-sarjan Pinja Kärhä heitti jälleen uuden kauden kärkituloksen ja piiriennätyksen 55,67, jolla jäi vain vaivaiset 12 senttiä Suomen ennätyksestä. Kilpailua haittasi sadesää. Kärhä pudotti vauhdista yhden pyörähdyksen pois ja heitti kolmella hallitakseen paremmin suoritusta. Päivää myöhemmin Kankaanpäässä Pinjan voittotulos oli 53,84.
Kaksoissisko Venla Kärhä oli kummassakin kilpailussa toisena. Helsingissä hänen tuloksensa oli 48,79 ja Kankaanpäässä 49,40. Senja Kärhä voitti molemmissa kilpailuissa T11-sarjan. Hänen tuloksensa olivat 25,03 ja 25,82.
Kalevan Kisojen paikassa myös kiinni oleva Jani Pihkanen heitti tiistaina Turussa miesten moukarikilpailun kolmanneksi tuloksella 55,75.
Someron Voiman Fanny Pettersson kilpaili maanantaina Hämeenlinnassa, jossa juoksi T9-sarjan 40 metrillä erävoittoon ja kokonaiskilpailun toiseksi uudella ennätyksellään 7,07.

Jenni Vuori Lahdessa 47,96

Jenni Vuori esitti kauden parasta moukarikuntoaan Lahden GP-kisoissa. Vuori heitti ensimmäisellään vajaat 45 metriä, mutta sitten toisellaan 47,96 eli neljän sentin päähän kauden parhaastaan ja kolmannellaan vielä 47,91. Yhdeksän heittäjän kilpailussa toisena heittovuorossa ollut Vuori oli tässä vaiheessa menossa kahdeksan parhaan finaaliin, mutta kahdella heittäjällä ei ollut vielä tulosta.

Vuoren edellä vain kahden sentin päässä oli Uudenkaupungin Elina Kinnunen . Kun sitten tuloksetta olleet Jelena Jaakkola ja Jenni Kangas saivat kolmannellaan Vuoren ohittavat tulokset, niin voitiin todeta Jennin pudonneen finaalikierroksilta äärimäisen niukasti kahden sentin erolla. Nousukuntoinen Vuori on yhä kiinni Kalevan Kisojen paikassa.

Lahden kilpailun selvä voittaja oli Joensuun Jenni Nokelainen , joka heitti 60,43 eli suomalaisittain parhaan tuloksen useaan vuoteen.