Lauantaina Somerolla hypätään taas seivästä

0
Tommi Holttinen.

Teksti Aulis Tiensuu

Joukko Suomen parhaita seiväshyppääjiä saapuu jälleen huomenna lauantaina Someron kentälle vastaavaan seiväskisaan, joka pidettiin juhannusaattona.
Miesten kilpailussa Tommi Holttinen saa nyt vastaansa kesän kilpailukautensa avaavan Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpään , jonka kanssa yhdessä jakoivat talvella SM-hallikisojen kullan. Kujanpään kunto on vielä arvoitus, mutta Tommi Holttinen on koko alkukesän kulkenut voitosta voittoon ja kilpailu kilpailulta parantanut kauden kärkitulosta. Viimeksi viikonloppuna Espoossa ylittyi 552.
Toivottavasti Somerolla päästään hyppäämään hyviin olosuhteisiin, sillä Holttisen nykykunto lupaa selvästi vielä tuota parempia tuloksia. Holttisen ja Kujanpään lisäksi kisassa mukana on myös viime kisan kolmonen Holttisen harjoituskaveri Eetu Turakainen.
Miesten kisaa edeltävässä naisten kilpailussa ei tällä kertaa nähdä mukana viimeksi maailmanluokan tulokset hypännyttä kärkiparia Wilma Murto (460) ja Elina Lampela (450). Murrolle tuli juhannusaaton kilpailun jälkiseurauksena polvikierukkavamma, joka on keskiviikkona tähystysleikkauksella korjattu. Somerolla mukana on kolmanneksi sijoittunut Saga Andersson sekä muutamia nuorempia hyppääjiä.