M. A. Numminen synnytti nimistön Mäkelän asuinalueelle

0
M. A. Numminen keksi nimistön uudelle asuinalueelle, ehkä banjomusiikin soidessa? Kuvassa mies soittaa Salon Iltatorin lavalla 10 vuotta sitten 70-vuotiaana.

Historialliset nimet pohjaavat Nummisen lapsuuteen Somerolla:

Kaupunginhallitus hyväksyi uuden Mäkelän pientaloalueen kaavaehdotuksen. Kesän kunniaksi kokous pidettiin Poikkipuoliaisten saunalla.

Erityisintä päätöksessä on, että kaavaehdotuksen nimistö pohjautuu nyt M. A. Nummiselta pyydettyyn ja häneltä saatuun ehdotukseen.

Kaupunginjohtaja Sami Suikkanen kertoo Nummisen laatineen nimistön, jonka perustana ovat hänen lapsuuden ja nuoruuden muistonsa ja kokemuksensa Jaatilan alueelta. Suikkanen oli ottanut yhteyttä Nummiseen tämän täyttäessä 80 vuotta.

– Ajatuksissa oli, että hän voisi jonkun paikan nimetä, mutta saimmekin paljon enemmän! Nimet ovat todellisuuteen pohjautuvia. Hän on yhdessä Pekka Lauranto -nimisen henkilön kanssa seikkaillut ja viettänyt aikoinaan Jaatilassa aikaa.

Aluetta halkova suurin tie, tavallaan pääkatu, on luonnollisesti nimeltään Nummisentie.

– Sen varteen on liitetty järjestyksessä Aarretie, Salakätköntie ja Ilmakiväärintie, Suikkanen luettelee.

Eikä siinä kaikki. Alueelle tulee myös puisto, jonka nimeksi M. A. risti Taisteluaukion. Viheraluetta halkoo puolestaan Laurannonpolku.

Sami Suikkasta nimistö miellyttää suuresti.

– On hyvä, että nimet on esitetty osittain särmikkäästi. Se antaa jatkossa hyvää pohjaa markkinoida aluetta uusille tulijoille, Suikkanen luotsaa.

Niinpä niin, onhan se toista kertoa osoitteekseen vaikkapa Ilmakiväärintie kuin Peltotie.