Meneekö ennätys tänään uusiksi?

0

Viime vuonna Somerolla starttasi Peräkonttikirppis, kaikille avoin ja maksuton myyntipaikka. Idean K-Supermarket Härkätien pihassa pidettävästä kirpparista esitteli kauppiaille, Mika ja Anne Pukkilalle, Raimo Rönkkö.
Startti sujui heti hyvin, sillä jo ensimmäisenä aamuna pihaan saapui kahdeksan kirpputorimyyjää. Kauppias Mika Pukkila piti saldoa tuolloin mukavana. Hän totesi, että toiveissa olisi kuitenkin saada uusi ilmiö Someron kesään.
Toive on toteutunut.
Viime kesän myyjäennätys oli 50. Tänä vuonna se lyötiin uusiksi, sillä viikko sitten kirppiksellä oli peräti 55 myyjää. Myös viime kesän kokonaismyyjämäärä tullaan selkeästi ylittämään. Arvion mukaan se ylittynee jo tänään, mikäli sade ei karkota kauppiaita.
Anne Pukkila muistutti kirppistä viime vuonna avatessa, että se voisi vastata esimerkiksi niiden ihmisten tarpeisiin, joilla ei ole mahdollisuutta mennä Somerniemen kesätorille.
Tänä kesänä Peräkonttikirppis on saanut vastata meidän kaikkien tarpeisiin, kun kesätori on pysynyt suljettuna koronaohjeistusten vuoksi.
Kauppa käy, mutta samalla Peräkonttikirppis on tärkeä sosiaalinen tapahtuma, jossa näkee tuttuja.