Mikä maistuu makkaran kanssa parhaalta?

0
Lotta Linja

– Ketsuppi. Olen maistanut sinappia, enkä oikein tykkää. On grillimakkaraa ollut ihan riittävästi. Syksyllä menen neljännelle luokalle Joensuun kouluun. Ei ole ollut ikävä koulua. Kavereita vähän on ikävä, mutta heitä olen nähnytkin. Viimeksi leivoin äidin kanssa kakkua, 9-vuotias Lotta Linja kertoo reippaasti.

Oona Friberg

– Syön salaatin, ketsupin ja sinapin kanssa. Ihan tavallista vihreää salaattia.

– Joo, kaikki kerralla. Mutta ehdottomasti makkara aina ketsupin vaatii, mansikkakojun myyjä Oona Friberg vastaa.

Niklas Niskanen

– Antsun Sinappi tai Matin Mainio. Niitä tulee yleensä laitettua. Ne toimii. Kesällä grillimakkaraa tulee jonkun verran syötyä, ainakin lomalla ollessa. Muutakin grilliruokaa lomalla tulee syötyä enemmän, Niklas Niskanen pohtii.

Hannele Leppä

– Kyllä se on sinappi. Se on se perinteinen. Mieto on hyvä. Salosen Pimeä Pullo, sellainen mustassa myytävä, on parasta. Taikka perinteinen Turun Sinappi, se vihreä. Kyllä kylkeen menee myös kylmä olut – ja lämmin kesä, Hannele Leppä tuumaa.