Mikä on tärkeintä työhyvinvoinnissa?

0
Netta Mäenpää

– Kivat työkaverit! Sitä he ovat, siellä on jopa ystäviä. Kakkosena tulee se, että työ on mielekästä, eikä liian kuormittavaa, kuten nykyisin usein saattaa olla. Mielenkiintoinenkin työ voi mennä yli jaksamisen, Netta Mäenpää puntaroi.

Martti Karikytö

– Mahdollisuus vaikuttaa työnkuvaan ja -tehtäviin. Etenemismahdollisuuksien ja palkan en koe enää olevan tärkein asia, kun jo odottelee eläkettä. Kaksikymppisenä painotus on erilainen. Terveyspalvelut ovat myös hyvin tärkeitä, kotikonnuillaan käymässä ollut Martti Karikytö vastaa.

Anne Kunnas

– Kai se varmastikin on mielekäs työ. Ja hyvä työkaverit. Oma viihtyvyys näkyy siinä, että on melkein 37 vuoden kokemus samasta työpaikasta. Se on sitä, että työ ei anna pelkästään rahallisesti jotakin, vaan monin tavoin muuta. Ihminen kun tarvitsee niin paljon muutakin kuin rahaa, Anne Kunnas toteaa.

Heikki Voutilainen

– Joustavat työajat, että saa nukkuakin aamulla. Ettei tarvitse kytätä kelloa, vaan saa tehdä työt omaan tahtiin. Niin se on, että palkka tulee vasta myöhemmin. Tietyn pisteen jälkeen palkka ei enää motivoi, jos eväät hyvään elämään ovat jo olemassa, Heikki Voutilainen Turusta arvioi.