Moukarimiehille kaksoisvoitto, Silja Kososen taso vakaa

0
Naisten moukarin kärkipari Silja Kosonen ja

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Tapio Nevalainen

Someron Esan moukarinheittäjät olivat jälleen näkyvässä osassa Kotkan Karhulan kisoissa. Miesten kilpailussa Jani Pihkanen ja Max Lampinen ottivat kaksoisvoiton, ja naisten kilpailussa Silja Kososen tasaisen kova kunto toi jälleen kakkossijan kotikentällään heittäneen SE-nainen Krista Tervon jälkeen.
Jani Pihkasen voittotulos oli kauden parhaansa 58,76. Toiseksi tullut Max Lampinen paranteli jälleen omia ja ikäluokkansa ennätystuloksiaan heittämällä 56,73. Molemmat ovat näillä tuloksilla kiinni Kalevan Kisojen osanotosta.
Naisten kilpailussa Silja Kosonen johti kilpailua puolivälissä toisen kierroksen heitollaan 67,11. Krista Tervo nousi omalle paikalleen neljännellä 68,75 kantaneella heitollaan parantaen vielä viimeisellään tulokseen 68,93. Kososen ehjässä sarjassa toiseksi paras kantoi 66,87 ja kaksi muutakin yli 65 metriä.
Kososen kaikki kauden seitsemän kilpailun tulokset ovat reilun puolentoista metrin sisällä avauskilpailun 67,99:stä.
– Olen nyt keskellä harjoitusjaksoa. Mutta viimeiset treenit menivät niin hyvin ja sen perusteella oli niin hyvä fiilis, että olisi voinut mennä pidemmällekin, Kosonen sanoi.
– Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että pystyin heittämään 67 metriä treenijakson aikana.
Esan Marika Virtanen sijoittui kilpailussa neljänneksi tuloksella 50,96.

Holttisella huono päivä

Kotkan kisojen seiväshypyssä oli mukana lähes kaikki kauden parhaat suomalaishyppääjät. Alkukauden kaikkia kisoja ylivoimaisesti hallinneelle Tommi Holttiselle sattui tällä kertaa huono päivä ja hän jäi ilman tulosta. Holttinen yritti kaksi kertaa 515:stä ja kerran 525:stä.
– Jalat tuntuivat väsyneeltä enkä saanut juoksua toimimaan, kertoi Holttinen, jonka alkukauden vahvuus on ollut paljolti juuri vauhtijuoksun sujumisen ansiota.
Holttisen seuraava kilpailu on keskiviikkona Tampereella. Kisoista tulee lähetys TV2:lta kello 18.30 alkaen.

Vuori on keihäänheittäjä

Oikaisuna perjantain lehdessä olleeseen Jenni Vuoren Lahden kilpailutulokseen 47,96 liittyen, niin hän saavutti sen keihäänheitossa. Jutussa oli myös voittajan osalta etunimivirhe, oikea nimi on Heidi Nokelainen .
Vuoren seuraava keihäskilpailu on huomenna Raumalla.