Niilo Talonen seivästi piiriennätyksen 255

0
Jenni Vuori (kuva Juha Tuuna/SSS)

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan Niilo Talonen paransi perjantaina Uudenkaupungin seiväskisassa ennätystään 20 sentillä ylittäen 255. Tulos sivuaa P10-sarjan Varsinais-Suomen piirin ennätystä, joksi on kirjattu Someron Voimaa edustaneen Jari Holttisen 45 vuotta sitten hyppäämä sama tulos. Voiman tulokset on jälkikäteen huomioitu Varsinais-Suomen piirin tuloksiin, sillä seura ei vielä tuolloin kuulunut piiriin.
Talosen tulos on ylivoimainen tämän vuoden Suomen tilastossa, sillä eroa toisena olevaan on 40 senttiä.
Vuotta vanhempi seurakaveri Paavo Virkki oli toisena tässä P11-sarjan kilpailussa ennätyksellään 225, joka on sarjassaan Suomen neljänneksi paras. Paavon sisar Saara Virkki hyppäsi T15-kisassa toiseksi tuloksella 215.
Samoissa kilpailuissa M70-sarjan SE-hyppääjä Jarmo Lipasti ylitti 310 ja yritti sen jälkeen kolmesti uudesta SE-korkeudesta 335.

Vuori paras Tuusulassa ja Salomäki Lahdessa

Esan aikuisurheilijat ovat myös menestyneet loppuviikon kilpailuissa. Jenni Vuori voitti Tuusulassa naisten keihäskilpailun tuloksella 46,59. Seuraavina olivat järjestävän seuran Amanda Räty ja Tero Pitkämäen vaimo Niina Kelo runsaan 42 metrin tuloksilla.
Samoissa kilpailuissa Tanja Takanen juoksi naisten 200 metrillä C-erän kuudenneksi ennätyksellään 32,08.
Eemeli Salomäki puolestaan voitti kiekkokisan Lahdessa tuloksella 36,65.
Vielä juniori-ikäinen Saara Suonpää taas juoksi Sastamalassa 100 metrin alkuerissä hienoiseen vastatuuleen kauden parhaansa 13,72.