Olisiko jo päätetty?

0

Taisin joskus menneenä talvena kirjoittaa Somero-lehteen Isoniituntien heikosta kunnosta (aivan samanlainen kuin Oinasjärventie nyt. Olen ajanut kumpaakin. Esitin perusteluja, miksi Isoniituntien merkitys on suuri.
Sen jälkeen yllätykseni oli suuri, kun keväällä ilmeni, että tie olikin päällystysohjelmassa. Aivan ilmeisesti päällystyksestä oli jo ehditty päättää, mutta ei vielä uutisoida, silloin kun kirjoitukseni kirjoitin.
Tämä antaa tietysti aiheen kiinnostukseen: olisiko samanlainen päätös nyt jo mahdollisesti valmisteilla Oinasjärventien osalta?
Kaikki viimeaikaiset suuret päällystykset (tänä vuonna myös Turuntie, ja Talvisillantie, joskus vähän aiemmin Terttiläntie) toteutettiin, kun tie jo oli päässyt aika huonoon kuntoon. Turuntie ja Terttiläntie isoina teinä eivät niin huonoon kuin pienemmät Talvisillantie, Isoniituntie ja Oinasjärventie, mutta kumminkin. Nyt tosiaan Oinasjärventien kunto taitaa olla aika lailla sama, mikä oli Isoniituntien kunto keväällä.
Olisiko siis toivon pilkahdus odotettavissa? Kannattaa ehkä tutkia. Ei kai ole tavatonta sen paremmin julkisella puolella kuin yksityistaloudessa, että kun rahaa on vähän, niin välttämättömiä hankintoja lykätään aina viime tinkaan ja ylikin.

JL