On taas kiva mennä kouluun

0
Olga Helenius valmistui keväällä ja lähtee taas kouluun elokuussa.

Olga Helenius valmistui parturi-kampaajaksi Salosta keväällä. Kesäkuusta asti hän on tehnyt töitä sopimusyrittäjänä Hegen Salongissa.

– Olin ollut jo kaikki harjoittelujaksot tässä. Tähän oli helppo jäädä. Toisena ja kolmentena vuotena työssäoppimista oli paljon. Joka viikko olin täällä Somerolla, Helenius kertoo.

Alunperin oli vakaa aikomus kouluttautua alalle ja jäädä siihen. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat.

– Hain kosmetologikouluun Tampereelle maaliskuussa. Ajattelin, että voisi olla hyvä yhdistää kaksi koulutusta. On se ihan mahdollista, että jatkossa tekisi vaikka molempia töitä. Mutta vielä en tiedä sanoa, mitä kaikkea koulu tuo tullessaan.

Olga Helenius on ajatellut jatkaa töitä viikonloppuisin Hegellä.

– Jos asiakkaita vain riittää, niin kyllä! En ole lainkaan kyllästynyt parturi-kampaajan töihin. Ihan kivaa on ollut. Kesäkuu oli aika kiireinen, mutta nyt heinäkuussa on jo huomannut, että ihmiset ovat olleet lomalla.

– Kesäkuussa ihmisillä oli paljon koronatukkia, heitä oli suurin osa. Monilla hiusten pituus oli päässyt yli omien mittojen. Suuri osa oli just vanhempia ihmisiä, jotka eivät olleet päässet tai uskaltautuneet lähtemään liikkeelle.

Uudelleen kouluun meno ei tunnu ihmeelliseltä.

– Onhan sitä vasta juuri valmistunut. Ehkä se olisi eri asia, jos töitä olisi tehnyt esimerkiksi viisikin vuotta, ja sitten pitäisi jälleen mennä kouluun, Olga Helenius pohtii iloissaan.