Pinja Kärhä lähestyi taas Suomen ennätystä

0
Pinja Kärhä

Teksti Aulis Tiensuu

Pinja Kärhä lähestyi T13-sarjan Suomen moukariennätystä 98 sentillä Helsingissä. Oma, Esan ja piirin ennätys sekä Suomen kauden kärkitulos kirjoitetaan nyt 54,81. Suomen ennätykseen jäi eroa vielä 98 senttiä, sillä Kiira Väänäsen ennätys on 55,79.
Kärhän ensimmäinen heitto 53,99 ylitti jo aiemman oman ennätyksen ja paras tulos syntyi toisella heittokierroksella. Vielä neljäskin heitto kantoi yli 53 metriä, mutta kilpailun edetessä kiihtyvä sade huononsi olosuhteita ja siirsi ennätyksen tavoittelun seuraaviin kilpailuihin.
Samoissa kilpailuissa Senja Kärhä voitti T11-sarjan kilpailun tuloksella.
Esan Saara Suonpää kilpaili sunnuntaina Nummella, jossa juoksi naisten 100 metrillä kuudenneksi ajalla 13,99. Alkuerissä syntyi aika 13,88.