Rikollisuus huolena

0

Koronavuoden poikkeuksellisuus näkyy tilastoissa. Rattijuopumusten, törkeiden ylinopeusten ja huumausainerikosten määrä on kasvanut Lounais-Suomessa.

Poliisi on erittäin huolestunut törkeiden ylinopeusten huomattavasta kasvusta. Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia on kirjattu 50 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Kaahailua on havaittu enemmän kuin aikaisemmin. Törkeisiin ylinopeuksiin syyllistyvät erityisesti 17–25-vuotiaat miehet. Huomattavia ylinopeuksia on mitattu nuorten autoilijoiden kokoontumisajojen, automiittien yhteydessä.

Rattijuopumusten määrä on lisääntynyt yli 12 prosenttia. Silti puhalluskokeita on koronan takia tehty vain murto-osa. Huumerateissa nousua kirjattiin 20 prosenttia, osuus jo puolet kaikista rattijuopumuksista. Myös huumausainerikoksissa kasvua on 15 prosenttia.

Rikoslakirikosten määrä kasvoi 10 prosenttia. Pääosa on omaisuusrikoksissa, mikä tarkoittaa liiketiloihin ja työmaille kohdistuneita murtoja. Työmailta on anastettu paljon työkoneita, kuten porakoneita.

Rikosilmiöksi Lounais-Suomessa on noussut verkossa tapahtuvat petosrikokset.