Someron kesän keskellä

0
Michael Fahmy

Nyt on torstai ja aloitan kirjoittamaan tekstiä Minun maailmastani -palstalle. Kiitos Somero-lehdelle mahdollisuudesta kirjoittaa. Se on ihanaa.
Olen Someron kesän keskellä, heinäkuussa 2020. Aurinko paistaa toisinaan, ei säännöllisesti, eikä varmasti. Sataa myös vettä ja välillä paljon.
Olen niin sanottu ulkomaalainen. Suomi on vieras kieli minulle. Se on kiistatta vaikea kieli.
Suomi on Pohjoismaa lähellä Ruotsia ja Venäjää. Sen takia Suomessa on yhteyksiä läntiseen maailmaa ja myös Venäjän sivistyneeseen maailmaan.
Olen alunperin Aasiasta, Venäjääkin kauempaa. Venäjä on Suomesta katsoen tietysti itä, mutta todellinen itä on sitäkin kauempana.
Käytän sanakirjaa opiskellessani suomea, varsinkin kirjoittamista. Tätäkin tekstiä kirjoittaessani. Olen opiskellut monta vuotta. Kotonani puhun englantia.
Tulin Suomeen 1970-luvulla. Nyt on 2020. USA ja sen Donald Trump hallitsevat maailmaa Suomeen saakka. Suomi on kuitenkin vapaa ja demokraattinen maa ja yhteiskunta. Minusta on ihanaa olla ja elää Suomessa.
Mutta Suomessa on myös epäkohtia. Niin Somerollakin.
Olen eri mieltä esimerkiksi tälle palstalle kirjoittavan Jody Merellen kanssa. Jody on finn-brit, niin minäkin. Jody on britti, niin minäkin. Verratessani Britanniaa ja Suomea, Suomi on joskus parempi maa. Minusta esimerkiksi naiset ovat kauniimpia, vahvempia ja koulutetumpia Suomessa kuin Britanniassa.
Kuitenkin myös Britannia on suurenmoinen, loistava, komea ja upea itsessään. Britanniaa voi kiittää siitä, että se on suvaitsevainen, kärsivällinen ja vastustuskykyinen. Ja se sallii Suomea paremmin ei-valkoisia ihmisiä maaperällään.
Mutta kiitos Eija Komulle suosituksesta, että saan kirjoittaa. Ja kiitos Sari Merilälle kutsusta. Kuulemiin.

Michael Fahmy
maailman kansalainen