SoVo Futsalin liigajoukkue rakentumassa

0
Viime kauden loppupuolella SoVon riveissä debytoinut Nikola Erceg jatkaa taiturointiaan Somerolla myös tulevalla pelikaudella.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Keväällä kesken jääneen sarjakauden jälkeen futsalin liigaseurat pääsivät tavallista aikaisemmin rakentamaan joukkueitaan uuteen pelikauteen.
Niinpä Someron Voima Futsalillakin oli kesäkuun lopussa valmiina paksumpi nippu pelaajasopimuksia kuin koskaan aiemmin.
Useamman viikon ajan joukkueen rakennustöissä pakertanut SoVon manageri Jarkko Ihalainen on tyytyväinen asioiden etenemiseen.
– Valmennuskuviot ovat selkiytyneet ja pelaajistoon on saatu kiinnitettyä kokeneita runkopelaajia ja nuoria lahjakkuuksia.
– Paljon on silti vielä tekemistä, ennen kuin joukkue on valmis syyskuussa alkavaan liigakauteen, Ihalainen sanoo.

Nikola Erceg jatkaa Somerolla

Tällä viikolla Ihalainen sai suotuisaan loppuun neuvottelunsa serbialaispelaaja Nikola Ercegin kanssa. Viime kauden loppupuolella kahdeksan ottelua somerolaisjoukkueessa pelannut 36-vuotias Erceg muodostaa jatkossa Valdrin Seferin kanssa SoVon pelaajavalmentajakaksikon.
Erceg on esiintynyt Futsal-Liigassa kahdeksalla kaudella ja voittanut kolme Suomen mestaruutta Sievi FS:n riveissä. Kauden 2016–17 päätteeksi hänet valittiin ”vuoden futsalpelaajaksi” liigassa.
SoVon monivuotinen tehopelaaja Arber Istrefi , kuten myös toinen pitkäaikainen luottomies, Mergim Bushi , jatkavat tulevalla kaudellakin somerolaisjoukkueessa. Valdrin Seferin ohella ryhmässä jatkaa myös hänen veljensä Valmir Seferi , jonka ensimmäiset työnäytteet liigatasolla nähtiin viime talvena.
Viime kausien runkopelaajista päätöstään jatkon osalta miettivät edelleen muun muassa Juho Pettersson, Marko Laaksonen ja Gezim Voca . Viime mainittu keskittyy lähikuukaudet täysipainoisesti jalkapalloiluun Paraisten IF:n riveissä ja pähkäilee futsalkuvioitaan vasta syksymmällä.
Kaksi edellistä kautta Somerolla pelannut Joonas Manzo on vaihtamassa asuinpaikkansa Turusta Keski-Suomeen ja sen myötä hänen seuraedustuksensakin vaihtuu.
Manageri Ihalainen kertoo, että liigajoukkueen harjoitusrinkiin on tarkoitus nostaa 5 – 6 nuorta, kehityskelpoista tulevaisuuden lupausta. Tässä vaiheessa nuorisokaartilaisista on sopimuksin kiinnitetty jo maalivahti Niko Rikkilä sekä kenttäpelaajat Kasperi Laine, Jaakko Toivonen ja Elmeri Andersson .

Runkosarjan pelimäärä kasvaa

SoVo Futsal aloittaa yhteisharjoittelunsa syyskuun alussa ja liigakauden kolmisen viikkoa myöhemmin, syyskuun 20. päivän kotiottelulla tamperelaista Peli-Pojat-70:ää vastaan.
Runkosarja päättyy 13.3. kotiotteluun Espoon Golden Futsal Teamia vastaan. Tuolloin kaikilla joukkueilla on takanaan 26 ottelun sarja ja edessään joko pudotuspelit (8 parasta joukkuetta) tai alempi jatkosarja (6 huonointa).
Futsal-Liigan runkosarjassa pelimäärää kasvaa viime vuosiin verrattuna, koska sarjaa piti kevään poikkeusolosuhteiden vuoksi täydentää kahdella joukkueella.
Täysin uutena tuttavuutena pääsarjassa esiintyy Helsingin IFK, joka sai keväällä haltuunsa viime kauden Ykkösessä menestyneen helsinkiläisen Myllypuron Zenithin liigapaikan. Toinen tulokasjoukkue on jo takavuosina liigatasolla nähty Pirkkalan Jalkapalloklubi.

SoVo Futsalin pelaajasopimukset kesäkuun lopussa: Niko Rikkilä (maalivahti), Mergim Bushi, Nikola Erceg, Arber Istrefi, Valdrin Seferi, Valmir Seferi, Elmeri Andersson, Kasperi Laine ja Jaakko Toivonen.