SoVon P14-junnuilla kaksijakoinen kaudenavaus

0
Vihreäasuinen SoVon P14-joukkue hävisi tiukan vierasottelunsa sunnuntaina Liedossa. Kuvassa laukausta virittelee Frans Fonsell (20).

Teksti Juha Laakso

Someron Voiman P14-joukkue avasi jalkapallon 2020 sarjakauden Somerolla, kun vieraaksi saapui EuPa eli Euran pallo.
SoVon P14-junnujen valmentajan Henri Hakamäen mukaan poikkeuksellisen kevään jälkeen joukkue oli saanut harjoituksia alle ihan mukavasti ja ehtinyt pelaamaan muutaman harjoitusottelunkin.
– Ne eivät tuloksellisesti menneet nappiin, mutta pelissä oli kuitenkin paljon hyviä asioita. Tällä kaudella pojilla oli edessä iso muutos, kun peli siirtyi isolle kentälle sekä isoihin maaleihin 11 vastaan 11 -pelimuotoon. Peliaika tässä sarjassa on 2×40 minuuttia, Hakamäki taustoitti.
Läntisen alueen Kolmosessa ja sen A-lohkossa pelaavan Voiman avausvastustajana oli siis EuPa, jota vastaan SoVo ei ollut aiemmin pelannut. Kotijoukkueelta peli alkoi turhan varovaisesti ja vastustaja pääsi heti ensimmäisellä minuutilla tekemään 0–1 maalin.
Tämän jälkeen kotijoukkue ryhdistäytyi ja tauolle mentiin tasaisissa 3–2 numeroissa. Tauon jälkeen SoVo sai oman pelinsä kulkemaan ja muutama nopea maali katkaisi vastustajan selkärangan.
Kuuma ilma ja nopeat maalit taisivat lannistaa vieraat ja SoVon pojat pääsivät kaunistelemaan loppunumeroiksi peräti 11–3 murskalukemat!
– Ajoittain peli kulki mallikkaasti ja onnistujia oli useampia, valmentaja kehui suojattejaan.

Lieto hyödynsi ylimääräisen tauon

Seuraava ottelu P14:llä oli, kun joukkue matkusti Lietoon. Siellä oli vastassa vähän tutumpi vastustaja, mutta pelistä tuli kuitenkin paljon vaikeampi kuin mitä somerolaiset ennalta odottivat.
Alun tasaisen ja ajoittain melko fyysisen väännön jälkeen vieraat siirtyivät johtoon, mutta Lieto väänsi pelin tasoihin ja tauolle mentiin 1–1 lukemissa.
Toisella jaksolla SoVo otti uudelleen maalin johdon, mutta vastustaja tuli jälleen kerran tasoihin ja siirtyi pian myös ensimmäisen kerran johtoon.
Tappiotilanteessa 2–3 SoVo yritti käynnistellä takaa-ajoa, kunnes vaarattomassa tilanteessa Liedon pelaajan polvi meni sijoiltaan pahasti.
Peliin tuli pitkä tauko, kun kentälle odoteltiin ambulanssia. Viimein hoitohenkilöt saivat vääntyneen polven takaisin kohdilleen ja peliä päästiin jatkamaan. Ylimääräisen tauon jälkeen kotijoukkue oli paremmin hereillä ja pääsi tekemään 4–2 maalin. Näihin lukemiin ottelu myös päättyi.
– Oma peli ei oikein missään vaiheessa lähtenyt käyntiin, syöttöpeliä ei saatu kulkemaan ja kaksinkamppailut hävittiin Liedon isokokoisia pelaajia vastaan. Lisäksi puolustuksessa tapahtui muutamia helpohkoja virheitä, joiden seurauksena vastustaja pääsi iskemään, Hakamäki harmitteli.

Tauon aikana harjoitellaan

Nyt SoVon P14-joukkueella on sarjapeleistä kolmen viikon tauko, kun Palloliitto pitää kesätauon, vaikka kevätkierros jäi pelaamatta.
–Tauon aikana pitää keskittyä harjoitteluun ja saada peli toimimaan paremmin. Vastustajat vain kovenevat jatkossa, valmentaja ennakoi.
Seuraavaksi SoVon P14 pelaa Someron tekonurmella 30.7., jolloin vastustajaksi saapuu Turun Pallokerhon ”Sininen” joukkue.

SoVo P14-joukkueen kokoonpano kauden ensimmäisissä otteluissa: Ilmo Nokka (mv), Sebastien Galuszka, Markus Veikkola, Nuutti Vartemaa, Nikolai Varjus, Eero Lehtinen, Oliver Helenius, Markku Aaltonen, Aimo Kurvinen, Frans Fonsell, Atso Pätäri, Veeti Salo, Leevi Salo, ja Akseli Hakamäki.