Svenssonin keskipäivän hartaudet jatkuvat: Koronarajoitukset on otettu huomioon

0
Svenssonin keskipäivän hartaudet alkavat nykyisin puoli tuntia myöhemmin, etteivät osanottajat törmää ruoanhakijoihin ja jotta isossa salissa pystytään pitämään koronan vaatimat turvavälit.

Teksti ja kuvat: Tarja Kauppinen

Svenssonin keskipäivän hartaudet jatkuvat, vaikkei ilmoituksia niistä Seurakunnat-palstalla näykään. Nykyisin ne alkavat puoli tuntia myöhemmin ja pidetään isossa ruokasalissa koronan vaatimien turvavälien vuoksi. Myös käsidesiä ja käsienpesumahdollisuus löytyy, sekä tiedotukset, ettei sairaana saa tulla paikalle.

Ilmoituksien puuttumisen selittää se, että Tuomiokapituli on määritellyt vapaaehtoisten vetämät tilaisuudet yleisötilaisuuksiksi ja tiedottaa, että vastuu koronarajoituksista on tilaisuuden järjestäjillä. Paikalle tulleet kertovat saaneensa tiedon hartauksien jatkumisista käsitöitä ahkeroivilta keskiviikkokerholaisilta ja ystäviltä. Eräs mies oli kuullut tiedon Svenssonilla käyvältä ruokailijalta.

Moni seurakunnan vapaaehtoinen on kuitenkin pahoittanut mielensä.

– Jos tilaisuutta ei voi ilmoittaa seurakunnallisissa sen vuoksi, ettei paikalla ole seurakunnan työntekijää, olisiko mahdollista lähettää sinne joku työntekijä, vetoaa eläkkeellä oleva diakonissa Anja Känkänen.

– Yhteys on tärkeää kristityille, näin he saavat tukea toinen toisistaan. Seurakunnan ei tulisi hylätä vapaaehtoisiaan, sen tulisi pitää yhteyttä yllä. ”Minä vain suoritan tehtävää, joka on minulle uskottu” sanoo apostoli Paavalikin Raamatussa, Känkänen huomauttaa.

Emäntävuorossa keittiöllä viime viikon hartaudessa oli diakonissa ja vapaaehtoinen Maija Heinonen.

– Vähän oudolta tuntuu, kun näitä hartauksia ei ole Somero-lehdessä. Tietysti lakia täytyy noudattaa, mutta myös tervettä harkintaa voisi käyttää. Nämä kokoontuvat joka tapauksessa. Ravintolat saavat olla auki, samoin kaupat ja niissäkin voi altistua. Ihmiset kaipaavat yhteyttä ja toimintaa. Monilla kristityillä on erityinen rohkeus ja kutsumus, jota he haluavat toteuttaa myös vaikeina aikoina, Heinonen pohtii.

Eläkkeellä oleva rovasti Juho Vuorela oli vuorossa Svenssonin keskipäivän hartauden vetäjänä.

– Talven ahdistukset on läpikäyty. Tulin Vuokko Kullan pyynnöstä, jotta tietäisitte, mitä minulle kuuluu. On tärkeää tietää, mitä meille itse kullekin kuuluu, miten voimme, Vuorela muistuttaa.

– Rukoilen, että kukin saisi sydämeensä Jumalan rauhan, rakkauden, uskon ja armon, jotta voisi unohtaa sen, mikä takana on, ja elämämme voisi virrata eteenpäin Jumalan suunnitelmissa.