Työttömien määrä kasvoi rajusti verrattuna viime vuoteen

0

Somerolla oli kesäkuussa 389 työtöntä työnhakijaa. Määrä väheni verrattuna toukokuuhun (401), mutta kasvoi rajusti (39 %) verrattuna viime vuoden kesäkuuhun (280).
Työnhakijoista oli miehiä 188 ja naisia 201. Alle 25-vuotiaita heistä oli 52 ja yli 50-vuotiaita 177. Pitkäaikaistyöttömiä on 53 ja vammautuneita tai pitkäaikaissairaita 47.
Lomautettuna oli 96 somerolaista.
Avoimia työpaikkoja oli kesäkuussa 41. Vuosi sitten kesäkuussa niitä oli vain 16.
Varsinais-Suomen 27 kunnasta kymmenellä oli pienempi työttymyysaste kuin Somerolla.
Varsinais­Suomen työ­ ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 34 700 työtöntä työnhakijaa. Kesäkuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa – nyt se poikkeuksellisesti väheni 600 henkilöllä merkittävän lomautettujen määrän laskun myötä.
Vuotta aiemmasta työttömien määrä puolestaan kasvoi 13 500 henkilöllä (64 %). Koko maassa työttömien määrä kasvoi vuotta aiemmasta samaa tahtia eli 64 prosentilla. Niin Varsinais-Suomessa kuin koko maassakin työttömien määrän kasvu oli edelleen pääosin lomautettujen määrän kasvua.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa Varsinais­Suomessa 15,2 prosenttia eli 5,9 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (15,8 %).
Kesäkuussa työttömien määrä kasvoi rajusti viime vuodesta Varsinais­Suomen seutukunnissa. Kovinta kasvu oli Vakka-Suomessa (109 %), kun taas Salon seudulla (Salo+Somero) se oli hitainta (49 %).
Työttömyysaste oli korkein Turun seudulla (16,0 %) sekä Turun kaupungissa (18,9 %). Pienin työttömyysaste oli Vakka-Suomessa (10,8 %) sekä kunnista Sauvossa (7,0 %). Salon työttömyysaste oli kesäkuussa 16,4 prosenttia.