Vieläkö muistatte minut, joogaohjaajanne?

0
Leena Vihavainen-Müller (kuva SSS/Sami Kilpiö)

Vuonna 2003 saavuin Somerolle Skotlannista hevoseni kanssa. Olin ollut 43 vuotta pois Suomesta, olin paluumuuttaja. Aloitin joogatunnit Someron koululla, kun siellä ei vielä ollut opetusta. Sain innostuneita oppilaita. Koulun sali oli täynnä.
Somero oli ensimmäinen paikka Suomessa, jossa Kansalaisopiston kautta pidin joogatunteja. Siitä jäi minulle miellyttävät muistot.
Muistan Somerolta koulun salin ja sen tunnelman. Ehkä oppilaat muistavat myös minut.
Asun nykyään Sulkavalla. Jostakin minulle tuli ajatus Yoga Plus Conferrensista . Se ei ollut oma ajatukseni, mutta se tuli minun kauttani, minun vatsa-aivoistani ja lähdin sitä seuraamaan. Tänään olen pisteessä, että tulen sen myös toteuttamaan.
Olen tietoinen, että Somerolla joogaopetus on jatkunut ja toimii edelleenkin. Olisikin mukava tavata niin Someron entisiä kuin uusiakin joogaoppilaita Sulkavan konferenssissa ja kokea, miten jooga on heidän elämässään vaikuttanut. Onko se on ollut siemen, joka on jäänyt kasvamaan?
Meillä voisi olla muistorikas tapaaminen Sulkavan Soutustadionilla 25.–26.7. Kokoontuminen sisältää muun muassa opetusta asanoista ja hengityksestä, meditaatiota sekä luentoja terveydestä.
Jooga on elämä ja tapa elää, ja on oltava tietoa, jotta voi tiedostaa ja muuttaa jotakin omassa elämässään.
Olen opiskellut koko ajan lisää ja olen saanut uusia kokemuksia, joista olen oppinut. Olen kiitollinen ja onnellinen kaikesta, mitä on nyt tapahtunut ja mitä tulee vielä tapahtumaan. Otan kaiken iloiten vastaan ja elän päivä kerrallaan.

Leena Vihavainen-Müller

leena.vihavainenmuller@gmail.com