Voimalaiset herkuttelivat maaleilla

0
Otto Saarinen (24) on noussut kulmapotkutilanteessa korkeimmalle ja puskee kotijoukkue Voiman 6-0 johtoon.

SoVo – TuWe/4, 9-0

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voima palasi sunnuntaina pelikentälle kolmen viikon kesätauoltaan jalkapallon miesten Kutosessa. Someron urheilukentällä pelattuun otteluun se sai vieraakseen Turun Weikkojen nelosjoukkueen.

Kotijoukkueen toiveet kauden toisesta voitosta olivat jo ennakkoon korkealla, olihan vastassa Länsi-Suomen alueen Kutosen A2-lohkon pisteetön peränpitäjä. Kolme edellistä vastustajaa olivat mättäneet turkulaisten verkkoon 27 maalia.

Sama tahti jatkui Somerolla, kun SoVo murskasi vieraansa maaliluvuin 9-0 (2-0). Tulos ei edes mairittele kotijoukkuetta, sillä jos isäntien maalijyvä olisi ollut jo avausjaksolla kohdallaan, erosta olisi voinut kehkeytyä paljon suurempikin.

Weikoista ei ollut vastusta


SoVon letkeää esitystä lainkaan väheksymättä on kyllä todettava, että turkulaisvastustaja oli jopa Kutosen tasolle käsittämättömän huono joukkue. Yksilötaidoista, yhteispelistä puhumattakaan, ei nähty puolitoistatuntisen aikana kuin muutama satunnainen väläys.

Yksi näistä sattui toisen jakson loppupuolelle, kun Weikot sai rakennettua yhden harvoista tilanteistaan Voiman puolustusalueelle ja onnistui lähettämään jopa laukauksen kohti somerolaismaalia.

Tolppien välissä muuten lähes toimettomana seisoskellut konkarivahti Jarkko Ihalainen nautti päästessään osallistumaan peliin ja venyi näyttävään torjuntaan.

Seitsemän pelaajan maalitili auki


Voiman maalihanan avasi varttitunnin pelin jälkeen joukkueen pelaajavalmentaja Tommy Lundberg tyylikkäällä laukauksella. Kasperi Laine tuplasi johdon puolen tunnin kohdalla hallitun sooloilunsa päätteeksi.

Vuosikaudet Somerolla pelannut ”Karkkilan kaarti” oli Laineen panoksen ohella muutenkin näkyvästi esillä. Tero Rajakallio ja Janne Salmi (2) iskivät toisen puoliajan alussa nopeaa tahtiin kolme komeaa lisäosumaa, jolloin vieraiden hentoinenkin vastarinta oli lopullisesti murrettu.

Viimeisen puolituntisen aikana ratkaisijoina nousivat esiin ”kotikylän pojat” Otto Saarinen, Remi Grönholm ja kaksi viimeistä maalia taiteillut Kalle Haalijoki. Kaikille seitsemälle maalintekijälle pyhäpelin osumat olivat kauden ensimmäiset miesten Kutosessa.

Edellä mainittujen maalivahdin ja maalintekijöiden lisäksi Voiman kokoonpanossa olivat sunnuntaina mukana Mika Känkänen, Rudi Grönholm, Atte Henttinen, Antti Pirttilä, Eetu Tuomisto, Joona Helmi, Musi Nezamdoust, Markus Nieminen, Eetu Sarvi ja Mikko Haalijoki.

Miehet Turkuun, naisilla kotipeli


Voima on saalistanut kauden kahdesta ensimmäisestä kotiottelustaan täyden pistesaaliin, eikä ole päästänyt omaan verkkoonsa vielä maaliakaan.

Vieraskentillä voittotili on vielä avaamatta, mutta pisteisiin pitäisi olla hyvä mahdollisuus, kun somerolaiset vierailevat lohkotaulukossa alapuolellaan olevan Turun Kisaveikot/2:n kotikentällä.

Samaan aikaan tuon pelin kanssa Voiman naiset pelaavat kauden toisen ottelunsa Someron tekonurmella. Vastustajakseen SoVo saa Turun Pyrkivän.