Voiman miehet vähän ymmällään

0
Voiman jalkapallojoukkue.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voima pelasi kauden toisen ottelunsa jalkapallon miesten Kutosessa. Turusta irtosi kotimatkan evääksi yksi sarjapiste, mutta enemmänkin oli tarjolla.
Länsi-Suomen alueen Kutosen A2-lohkossa Turun Raittius Kerho isännöi somerolaisia kauden toisen kierroksen kamppailussa. Toinen peräkkäinen voitto olisi liidättänyt Voiman lohkon kärkipaikalle.
Ottelu päättyi kimuranttien vaiheiden jälkeen 3–3 (0–3) tasapeliin. Taiston tauottua somerolaisjoukkueen pukukopissa vallitsi hieman hämmentynyt ilmapiiri, kun suoralta kädeltä oli vaikea arvioida, oliko saavutettu piste tuulettelun arvoinen suoritus vai painoivatko kaksi turkulaisille jätettyä pinnaa vaakakupin harmituksen puolelle.
Peli käynnistyi somerolaisittain upeasti, kun Joona Helmi avasi kauden maalitilinsä vajaan kymmenen minuutin tunnustelun jälkeen. Vähän myöhemmin oli toisen nuorukaisen, Kaapo Nikanderin vuoro iskeä avausmaalinsa. Vielä ennen taukoa Musi Nezamdoust siirsi vierasjoukkueen turvallisen tuntuiselle kolmen maalin karkumatkalle.
Hankittu etumatka suli kuitenkin nopeasti heti toisen puoliajan alussa: Ennen kuin varttiakaan oli pelattu, TuRaKe oli latonut pallon kolmesti somerolaismaaliin ja noussut tasalukemiin.

Kortit viuhuivat tiuhaan tahtiin

Enempää maalionnistumisia ei kummaltakaan joukkueelta enää nähty, mutta tilastomerkintöjä erotuomarin muistioon kertyi silti runsaasti. Kotijoukkueelle tuomittiin ottelussa kaksi ulosajoa ja kolme varoitusta, somerolaisten saldoksi kertyi yksi punainen ja kolme keltaista korttia.
Kenties pienestä pettymyksen sivumausta huolimatta tasapelipiste kauden ensimmäisestä vierasottelusta oli Voimalle arvokas, kun nuoren joukkueen itseluottamusta tässä vaiheessa vasta rakennellaan miesten sarjoissa pärjäämiseksi.
Lisäksi vastuunkantajina kunnostautui taas uusia pelaajia, kun sarja-avauksen voitokkaasta miehistöstä puuttuivat nyt sekä hyökkäyspään ( Mikko Kaase ) että puolustuksen ( Otto Saarinen ) johtohahmot.
Huomenna Voima vierailee jälleen Turussa, sikäläisen ÅCF:n kakkosjoukkueen vastustajana. Sen jälkeen peleistä on kolmen viikon tauko, kunnes Turun Weikkojen nelosjoukkue saapuu Someron vierailulle.