Vuonna 2010: Ikkunaprinssistä tangokuninkaaksi

0

Somero-lehti 20.7.2010

Teksti ja kuvat Linda Harper

Illan aloitti Tangomarkkinoiden superfinalisti Suvi Karjula, joka valloitti iloisuudellaan ja vahvalla tulkinnallaan. Esitysten välissä viihdytti Tanssiorkesteri Sunset.
Toistakymmentä vuotta tangokuninkaalliset ovat pitäneet ensimmäiset esiintymisensä Turun Uittamon lavalla ja Someron Esakalliolla. Somerolla on pitkät perinteet lavatanssien saralla, jotka edelleen vetävät puoleensa innokasta tanssikansaa. Esakallio on valtakunnan suurin ja suosituin tanssilava.

Tuore tangokuningas hoitaa kuntoaan lenkkeilemällä.

– Täältä on hyvä uusien esiintyjien aloittaa uraansa, kertoo lavaisäntä Matti Oksanen.
Ilmajoelta kotoisin oleva Maunuksela on tehnyt töitä lähihoitajana, mutta voiton jälkeen hän on joutunut jättämään työnsä taka-alalle. Keikkakalenteri on täyttynyt tiuhaan ja esiintymisiä on tiedossa jopa 15–20 kuukaudessa. Oma perhe tukee Maunukselaa täysillä ja on hengessä mukana, vaikka ei keikoille osallistukaan. He tietävät, että mies on löytänyt elämäntyönsä.
Maunuksela on enemmän ja vähemmän harrastanut musiikkia kymmenisen vuotta. Alkuaikoina esiintyminen koostui häissä ja syntymäpäivillä esiintymisestä. Hän on ollut mukana myös teatterissa ja esiintynyt Oja-Lipasti Band -tanssiorkesterin kanssa. Yksi suuri merkkipaalu Maunukselan uralla on vuonna 2007 Somero Soikoon -tapahtumassa voitettu Ikkunaprinssin titteli. Ihmisten kannustavat kommentit ovat saaneet Maunukselan tavoittelemaan enemmän musiikin maailmassa. Vuonna 2009 Maunuksela pääsi Tangomarkkinoiden finaaliin ja sijoittui kolmanneksi.
Vuoden alussa alkoi kokonaisvaltainen keskittyminen uusiin tangokisoihin. Ääntä oli treenattava ahkerasti ja omasta kunnosta pidettävä huolta. Maunuksela kertoo nauttivansa erityisen paljon lenkkeilystä.
– Täytyy sanoa, että päivääkään ei ollut, etteikö kisat olisi olleet koko ajan mielessä, Maunuksela myöntää.
Hän luonnehtii itsensä ehdottomasti monipuoliseksi laulajaksi ja haluaa tarjota yleisölleen nautittavan ja kattavan musiikkielämyksen. Tavoitteena ja toiveena on mahdollisimman tasainen ja pitkäkestoinen ura.
– Kyllä tää on hienoa kun saa tehdä sitä mitä on aina halunnut, Maunuksela hehkuttaa.

Alkuillasta Esakalliolla tanssitti Seinäjoelle toiseksi tullut Suvi Karjula.