Vuonna 2010: Kaksi herkkua kerralla

0
- Paula Koivuniemen kanssa olen esiintynyt samassa paikassa viimeksi urani alkuvuosina. Tanssipaikoilla voi olla nykyäänkin kaksi orkesteria, mutta kaksi esiintyjää on harvinaista.

Somero-lehti 6.7.2010

Teksti ja kuvat Salli Lehtinen

Lavakansa sai makeaa mahan täydeltä Esakallion superlauantaina. Yleisömuurin eteen astui vuorollaan kaksi megaluokan tähteä, Paula Koivuniemi ja Jari Sillanpää orkestereineen.
Harvinaisen komeaa tanssimusiikkia oli tarjolla ennen pääesiintyjiä, kun Paula Koivuniemen kanssa neljättä vuotta kiertävä Pekka Kuorikoski Band tulkitsi klassikkohittejä Kangastuksesta Hopeiseen kuuhun kahdeksan soittajan voimin. Tanssijalat saivat vauhtia ja mielet herkistyivät.
Jari Sillanpäästä leivottiin tangokuningas 15 vuotta sitten. Yhdeksi karismaattisimmista kuninkaallisista mainittu laulaja on pystynyt hoitamaan leiviskänsä.
Uskollisten ihailijoiden katseet seuraavat suosikkiaan, kun tämä aloittaa settinsä viisimiehisen Men in black -yhtyeensä kanssa. Seuraa lattareita, suomalaisia kupletteja ja vanhoja valsseja, eikä lavaliikehdintäkään unohdu, vaikka lämpötila on saunalukemissa. Satulinnan ja tangojen vuoro tulee toisella setillä.
– Piti tulla katsomaan Paula Koivuniemeä, joku yleisön joukosta perustelee poikkeuksellista visiittiään perjantai-illan tansseissa.
Kesäshow’t, joita laulaja on rakentanut jo useampana vuotena, eivät varsinaisesti ole tanssimusiikkia. Vientiä riittää silti.
Yleisö nauliutuu lavan reunalle, kun laulaja ja orkesteri antavat energian virrata. Rajojaan rikkovalta esiintyjältä menevät Ismo Alangon Peltirumpu siinä kuin Kuka pelkää Paulaa. Loppuhuipennukseksi kuulijakunta pääsee antamana panoksensa Kuuntelen Tomppaa -kappaleeseen. Yksi onnellinen saa kädenpuristuksen.
Esakallion lavaisäntä Matti Oksanen sanoo, että kahden megatähden esiintyminen samana iltana osui kohdalle hiukan sattumalta. Riskin ottaminen kannatti. Salontien varsi oli täynnä autoja ja tupa täynnä. Elokuun superillassa lavalle nousee tuttu kaksikko Kari Tapio ja Reijo Taipale . Syyskuussa Esakalliolla on Dallapén ainoa lavakeikka.

Paula Koivuniemi esitti Kesäshownsa tyylileen uskollisena. Ympäri Etelä-Suomea tulleet ihailijat piirittivät esiintymislavan paksuna muurina.

Laulajan tuulivoimaloista tulee totta

Konserttikiertueet keväällä, syksyllä ja joulun alla. Kesällä ehdottomasti lavoille. Siinä Jari Sillanpään vuodenkierto.
Nyt on lavojen aika. Laulaja kertoo tarjoavansa niissä läpileikkauksen ohjelmistostaan. Sellaista tilannetta ei tule, etteikö häneltä pyydetä takavuosien megahittiä, Satulinnaa.
Kesä on kaikkien mielestä mukava ja niin se on laulajallekin. Ihmiset ovat liikkeellä ja vastaanottavaisia. Jari Sillanpää pitää varsinaissuomalaisia, karjalaisia ja Lapin ihmisiä vastaanottavaisimpana yleisönä. Vaikeiksi mielletyt Turku ja Oulu ovat hänen suosikkipaikkojaan.
– Savossa ihmiset ovat mukavia ja ystävällisiä, mutta varautuneita, eivät näytä tunteitaan. Kyllä hekin loppuillasta lämpiävät.
Syksyllä alkaa uudenlainen konserttitalkshow, jonka Sillanpää rakentaa Esa Niemisen kanssa. Hitit ja hutut tulee sisältämään lauluja uran varrelta, rupattelua, yleisökysymyksiä ja kilpailuja.
– Tuulivoimalahankkeelle kuuluu hyvää. Muutama päivä sitten selvisi, että saan rakentaa Raahen satama-alueelle kaksi kahden megawatin tuulivoimalaa. Kaava ja ympäristölupa ovat valmiit, enää rakennuslupa puuttuu. Tämä on sellainen sivuharrastus, mutta uskon siihen.
Viiikonvaihteessa vietetään Tangomarkkinoita, joista Jari Sillanpää sai 15 vuotta sitten potkun uralleen. Hän esiintyy lauantaina Tangomarkkinoiden suurkonsertissa.