Vuonna 2010: Seinämaalauksia jalkapallosta

0
Vapaapotkukuva alkaa Akustintien puolelta ja jatkuu päätyseinälle. Funkis-talon remonttityömaa on tullut tutuksi janne Vasamalle ja Niila-pojalle.

Somero-lehti 9.7.2010

teksti ja kuvat Salli Lehtinen

Someron katukuvaan ilmestyi jalkapalloaiheista taidetta. Kuvataiteilija Topi Ruotsalainen on maalannut kuvat remontin alla olevan talon seiniin Janne Vasama apumiehenään.
Taideteollisessa korkeakoulussa näyttämölavastusta opiskeleva Vasama korjaa isänsä Riston kanssa Lauttian taloksi kutsuttua kaksikerroksista funkistaloa Akustintiellä.
Syntyi ajatus seinämaalauksista rapatulle pinnalle, kun on MM-kisat menossa ja Suviheinäturnauskin ovella. Janne Vasama on monena kesänä kerännyt Somerolle kaveriporukkaansa ympäri Suomea Suviheinäturnausviikonloppuna. Heidän Ruma lapsi -joukkueensa kisaa kentällä 42 muun kanssa .
Topi Ruotsalainen on käyttänyt maalausten materiaalina saumaus- ja rappauslaastia. Luonnollisten kokoisten jalkapalloilijoiden muuri herättää huomion talon päätyseinällä, mutta kuva alkaa julkisivun puolella. Siellä on vapaapotkun tekijä, jolta pallo on lähtenyt kohti maalia.
Rakennuksen länsipäädyssä on kaksi hämmentynyttä pelaajaa ja valeikkuna, jonka pojat ovat rikkoneet.
Lisää kuvitusta ilmestynee, kun Ruotsalainen saapuu perjantaina paikalle. Kuvat saavat olla seinillä ainakin pari viikkoa, kunnes ne jäävät pintarappauksen alle.

Pojat katsovat hämmentyneinä rikottuaan ikkunan pallolla.