Vuonna 2010: Uusi mekkopitäjäläinen uskoo yhteistyöhön

0
Maarit Laurento sai rohdinmekon.

Somero-lehti 13.7.2010

Teksti ja kuvat Markus Virtanen

Valinnan tehneet lehdistön edustajat kiittelivät Laurentoa Someron tunnetuksi tekemisestä ja yhteistyön virittämisestä paikallisten yrittäjien välille.
– Kyllä minä tästä aika otettu olen. Mutta kiitos kuuluu kyllä isommalle porukalle. Kahvila- ja kauppakierros-projektissakin on ollut monta aktiivia ja henki on ollut hyvä: hihat ylös ja hommiin on ollut meidän meininki, Maarit Laurento kiittelee.
Vuonna 2002 Somerolle muuttanut Laurento on alunperin luokanopettaja ja tutkija, joka on kuitenkin jo pitkään tehnyt työtä astrologian parissa.
– Siinäkin on kyse tutkimisesta. Itselleni tärkein tutkimusaihe on aika. Me olemme tottuneet mittaamaan aikaa kuun ja auringon avulla, mutta miksi emme hyödyntäisi myös muita planeettoja ajan hahmottamisessa, Laurento kysyy.
Omaa tutkimustyötään Laurento harjoittaa monin eri tavoin. Somerolla kotipihalla toimiva Huvila Härkä on muotoutunut kesäkahvilaksi ja astrologiseksi huvipuistoksi, joka haastaa vieraansa pohtimaan oman elämän suuntaa. Helsingissä Somerontiellä toimiva AstroBar puolestaan tarjoaa astrologisia analyysejä yksityisille ihmisille ja Equinox Consulting yrityksille.

Lisää on luvassa

Ensi kesäksi Maarit Laurento on taas ideoimassa uutta projektia somerolaisyrittäjien ja asiakkaiden yhteiseksi iloksi.
– Jääköön se vielä salaisuudeksi, mutta sen verran voin verhoa raottaa, että suunnitteilla on jotain virtuaalista, hyvin modernia, mutta samaan aikaan hyvin todellista ja käytännöllistä, jotain mihin voivat osallistua kaikki melkeinpä vauvasta vaariin.
Tällaista yrittäjien välistä yhteistyötä tuore mekkopitäjäläinen pitää luonnollisena ja tärkeänä.
– Itse ajattelen niin, että yhden asian takia ei vieras välttämättä Somerolle tule, mutta kun hänelle vinkkaa toisen paikan mihin tutustua, kannattaa jo tulla. Teen usein niin, että kerron Huvila Härän vieraille, mihin seuraavaksi voisi lähteä Somerolla tutustumaan. Tällainen yhteistyö ja hyvä henki pitävät paikkakunnan hengissä, Laurento uskoo.

Astrologi Marit Laurento on Someron Mekkopitäjäläinen 2010.