Mustikoista, kuntopoluista ja muista

0

Somero-lehti kirjoitti 21.7., että mustikat ovat jo paikoin kypsiä. Liedossa silloin olikin jo kypsiä. Somerniemenellä oli viikkoa myöhemmin 27.7. kypsiä vain kaikkein paahteisimmilla paikoilla. Toisessa päässä Someroa pienissä metsissä oli silloin kypsempiä. Kypsymisessä on suuria paikallisia eroja hyvin pienellä matkalla. Nyt kahden viikon päästä taitaa olla kypsää joka paikassa. Tosin en vielä ehtinyt uudestaaan Somerniemelle. Viime vuoteen verrattuna mustikkaa on nyt paljon ja laajasti, mutta ei aivan huippuvuosien tapaan. Viinimarjojen sato näyttää tämä vuonna olevan heikko. Ilmastonmuutos näyttää tuovan epävakaisuutta kaikkiin satoihin.
Marjastaja

Tänä kesänä on tullut käveltyä Someron kuntolenkkejä. Ämyrin ja Esakallion reitit voisi merkata paremmin.
Poluilta harhaillut

Someron tieasiaa. Tiet ovat paikoitellen todella huonossa kunnossa, autot ovat kovilla, kun teitä ei hoideta. Esimerkiksi Saarentaantien/Kimalantien risteys vaatii ripeää kunnostusta, samoin pitäisi kuopat täyttää koko Kimalantien osalta saman tien. Kimalantien alku on ajokunnotonta yleistä tietä.
Kulkevat

Limanin vanhan kauppakiinteistön risteys on todella vaarallinen. Kimalantieltä tultaessa näkyvyyttä ei ole. Kaivinkone töihin nopeasti ennen kuin pahaa jälkeä sattuu.
Turvallisuutta ennen kaikkea

Miksi terveyskeskuksen ajanvaraus ei toimi? Painoin 1 ja odottelin takaisin soittoa, ei tullut soittoa koko päivänä. Näin meitä somerolaisia palvellaan Baddingin soidessa. Täällä ei onnistu mikään. Forssaan sentään pääsee päivystykseen. En ihmettele yhtään, että perusturvajohtaja lähtee. Alasajoko meneillään terveyskeskuksessa?
Jonottaja

On toisilla ylimääräistä rahaa, kun antavat sitä astral-television kaltaiseen humpuukiin.
Make

Ensin katosi haudalta istutettu kukka ja myöhemmin vähällä käytöllä olevalta mökiltä viinimarjat pensaista.
Uskomatonta

Kannattaa käydä Ecotekolan kierrätysmyymälässä Jukolantiellä. Siisti paikka ja tuotteet aseteltu kauniisti esille. Saattaa sieltä tehdä löytöjäkin.
Eikka

Ehdotus autoilijoille. Kun saavut liikenneympyrään ja olet poistumassa siitä heti seuraavasta liittymästä, niin vilkku kannattaa laittaa päälle hyvissä ajoin jo ennen ympyrään tuloa. Ei vasta ympyrässä, jolloin siitä ei ehdi olla kenellekään hyötyä.
Liikenne sujuvammaksi