0
Kukkivasta pellosta

Haluan, että joku testamenttaa minulle talonsa taikka omaisuutensa. Ulkomaille ainakin näitä pyyntöjä riittää. Vaikka kotimaassakin olisi tarve. Yhteydenotot saa laittaa Somero-lehden konttorin kautta nimimerkillä
Köyhä mies

Suuri kiitos Simo Lahti, kun autoit minua. Tulit kesken yöunien, kun olin pulassa ja saanut sairauskohtauksen. Et antanut jäädä kotiin, vaan tilasit ambulanssin. Kiitos ambulanssin porukalle ihanasta kohtelusta. Vanhukset ja muut, kehotan tilaamaan Simo Lahden taksin, hän on aina saatavilla. 100-prosenttisen ihanaa kohtelua.
Onnensa kukkuloilla

Minä laitan vilkun aina ennen liikenneympyrään menoa, jos käännyn pois heti seuraavassa liittymässä. Ihmettelen myös, mikseivät kaikki tee niin.
Muista aina, liikenteessä

Kuka huolehtii erityisesti korona-aikoina eri paikoissa olevista lasten lelujen puhtaudesta? Leluja on hirvittävät määrät kaikkialla neuvolassa, terveyskeskuksessa, päiväkodeissa, kouluissa ja niin edelleen. Pestäänkö niitä ikinä?Jos, niin miten? Osa leluistahan ei edes kestä pesua. Niiden välityksellä leviää kaikki lasten ja aikuistenkin välillä. Pienet määrät leluja ja puhdistuksen kestäviä on turvallisempaa kaikkien kannalta.
Taudit leviävät

Neuvolan ja terveyskeskuksen vastaanoton odotustilasta on lelut poistettu jo keväällä koronaepidemian alussa. Päivähoitotoimintaan lelut liittyvät niin oleellisesti, että siellä ne edelleen ovat lasten leikeissä. Päivähoito on kyllä tehostanut lelujen pesua nyt korona-aikana. Normaalioloissakin sekä perusturvassa että sivistyspuolella lelujen huolto ja pesu tehdään säännöllisesti siivoustyön ohjeiden mukaan. Kouluissa on välttämätöntä käyttää opetusvälineitä, mutta pääsääntöisestihän kirjat ja vihkot ovat henkilökohtaisia. Huomauttaisin vielä jokaisen omasta henkilökohtaisesta vastuusta hygieniakäyttäytymisen suhteen. Sairaana, vaikka lieväoireisenakin, ei voi asioida neuvolassa, ei voi mennä hoitoon tai kouluun, ei töihin, ei kauppaan eikä virastoihin, vaan on pysyttävä kotona. On myös muistettava tehostettu käsienpesu, ja jollei siihen ole mahdollisuutta, niin käsidesin käyttö.
Airi Suonpää tartuntataudeista vastaava hoitaja Someron terveyskeskus

Viime lehdessä nimimerkki Jonottaja ihmetteli, miksi terveyskeskuksen ajanvarauksen takaisinsoitto ei toimi. Asiaa on nyt testailtu Somero-lehteen annetun vinkin perusteella. Ilmeni, että Jonottaja -nimimerkki on ollut suotta hätäinen. Vastaajan ääniviesti pitää kuunnella loppuun asti, sillä numero 1 pitää painaa puhelimesta kaksi kertaa. Silloin kaikki toimii ja tk:n ajanvaraus soittaa takaisin. Valinnan voi tehdä myös siitä, haluaako tk:sta soitettavan takaisin johonkin toiseen puhelinnumeroon.
Toimitus