Niittämisestä…

0
Lukija lähetti kuvan Pitkäjärveltä. Hän halusi näyttää, miten myös haja-asutusalueella pidetään ympäristö siistinä. Ojanpenkereet on niitetty ja näkyväisyys on hyvä.

Asiaa. Tievarsien niitot tehdään varmasti ajallaan ja tarpeellisina. Ellei niitetä, kukkien tilalle tulee pajupusikoita, lepikkoa sun muuta vesakkoa. Niitä on Somerolla jo ihan liikaa.
Maisema on kaunis avattuna

Vastaus nimimerkille Niittäjä. Trimmauksen välttelyssä ei ole kyse rehevistä ojan penkoista tai pajun, heinän tai vieraslajilupiinin kasvustoista; vaikka varovaisuus näissäkin tärkeää pieneläinten vuoksi. Kyse on kuivista paahteisista ja viimeisistä ketokukkien esiintymistä. Nämä tulisi hoitaa vasta kukinnan päätyttyä ja niittojäte pois, kun siemenet karisseet. Pelastetaan ketolajit ja pörriäiset.
Kulkija

Suurkiitos Okkerintielle kadonneen puhelimen löytäjälle ja Ritvalle sekä metsäpalvelu Tynille avuliaista etsinnöistä.
Minna

Someron kaunis suihkulähde on ollut poissa käytöstä monta viikkoa. Onko se mennyt rikki, onko korjaaja tilattu? Tai onko jo elokuussa varauduttu syksyn tuloon!
Somerolainen

Vielä on kauniita kesäpäiviä jäljellä; nautitaan niistä ja lukuisista hyvävesisistä järvistä Somerolla. On ihanaa, kun voi uida, käydä töissä ja nauttia luonnosta.
Rentoutunut

Haastekisaan osallistuneet FIM Metsämiehet kiittävät TNSport Niskaset -tiimiä ja Somero-lehteä loistavasta tavasta saada porukat liikkeelle kuntoilemaan. Samalla suuret kiitokset myös kaikille Somero Sydämessä porukoille kuntoportaiden rakentamisesta.
FIM Metsämiehet

Venerannan heinikkoon unohdetut tikkaat ovat löytäneet omistajansa.
RR

Juhliminen koronan aikaan on hankalaa. Jos et mene juhliin, olet änkyrä, ja jos menet, voit saada koronan. Muut juhlijat saattavat tulla Turusta, Salosta tai pääkaupunkiseudulta, joissa tautia on enemmän kuin Somerolla. HUS:n lääkäri ei järjestäisi yli 20 hengen juhlia. Iso vastuu yo-, rippi- ynnä muiden juhlien järjestäjillä.
Viruslinko

Melkein kaikissa taloyhtiöissä näkee lasten keinuja, hiekkalaatikoita ynnä muita pihalla. Miksei Myllypellon alueella ole? Keinuille paikat olisi kyllä. Jollei keinuja tule, niin veisivät rungon sitten edes pois. Neljä vuotta ainakin ollut pihalla ilman keinuja, keinujia kyllä riittäisi.
Ihmettelijä

Näyttää vahvasti siltä, että huoltajat eivät välitä, mitä oma jälkikasvu tekee iltaisin tai aikana, jolloin koulusta on vapaata. Roskataan, liataan ja rikotaan paikkoja. Käyttäydytään uhmakkaasti aikuisia kohtaan, huudellaan ja niin edelleen. Vapaa-aikana vastuu on vanhemmilla.
Rääväsuut