Esakalliolla juhlitaan Baddingia

0
Jani Forsman on esittänyt Rauli Somerjokea Badding-musiikkinäytelmissä. Viikonvaihteessa hän astuu Esakallion lavalle.

Muutama viikko sitten Esakalliolla harjoiteltiin Vesterinen Yhtyeineen -musiikkitapahtumalla. Tänä viikonloppuna juhlitaan sekä perjantaina että sunnuntaina kylän omaa poikaa, Rauli Badding Somerjokea.

Perjantaina on luvassa 70´s-henkistä rokkia ja paljon rautalankaa, kun lavalle nousevat legenda Esa Pulliainen ja rockpianisti/laulaja Mr Breathless. Baddingin musiikkia ja muita tyylilajiin sopivia covereita kuullaan illan toiselta esiintyjältä Raulin Stonesilta.

Kitaristi Esa Pulliainen sanoo, että kolme vuotta hulahti Ville/Agentsin Badding-urakoinnissa.

– Kokemus on ollut hieno ja jätti hyvät muistot. Nyt tuntuu oikealta hetkeltä palata nuoruuden musiikin, rokkenrollin ja rautalangan pariin, jatkaa Pulliainen.

Mukaan on saatu vanhat soittokaverit – Kai Pulliainen, Toni Liimatta ja Mr Breathless.

– Harjoituksia on pidetty taajaan ja kappaleita hiottu pää punaisena. Ohjelmisto on 70’s henkistä rokkia ja paljon rautalankaa. Cissen sanoin: Ei muuta ku Happy rokkenrol! toivottaa Esa Pulliainen.

Badding-kioskin avajaisiin 2005 kerättiin Someron paikallisista muusikoista koostuva kokoonpano soittamaan Baddingin musiikkia. Lauluja opeteltiin yhden lyhyen esiintymisen tarpeiksi.

Tuolloin bändillä ei vielä ollut nimeä. Kiinnostus Baddingin musiikkia soittavaa bändiä kohtaan kasvoi ja lauluja harjoiteltiin lisää.

Kokoonpano vakiintui parin vuoden aikana nelihenkiseksi. Laulussa ja kitarassa on Kari Luoto , sähkökitarassa Vesa Toukkari, bassossa Lauri Lähteenkorva ja rummuissa Tuukka Lyly. Lähteenkorvan siirryttyä soittamaan bassoa vakituisesti Heidi Pakarisen orkesteriin, liittyi Raulin Stonesin kokoonpanoon Kari Cavén, joka niin ikään soittaa bassoa.

Raulin Stones on laajentanut ohjelmistoa tarpeen mukaan Baddingin lauluista muihin tyylilajiin sopiviin covereihin. Yhtyeen jäseniä yhdistää kunnioitus Rauli Badding Somerjoen musiikkia kohtaan. Laulut halutaan esittää alkuperäisiä versioita kunnioittaen ja suurella sydämellä.

Rauli Somerjoen varsinaisena syntymäpäivänä sunnuntaina 30.8. lavalle astuu pitkän keikkatauon jälkeen Marko Haaviston johdolla Badding Rockers. Kokoonpano on sama kuin vuosina 1986–1989.

– Ei pitäisi koskaan sanoa ”ei koskaan”. Sanottiin silti useaan kertaan ja tässä sitä nyt ollaan. Palaamme yhteen ainakin muutaman keikan ajaksi, tuumaavat Marko Haavisto (laulu, bassokitara), Mika Rokka (kitara), Ville Uljas (kitara) ja Kuja Salmi (rummut, laulu).

Alkusysäyksen antoi Turenki Records, joka julkaisee kaikki kolme Badding Rockers -albumia uusintapainoksina tänä vuonna.

– Tässä vaiheessa into pursuilee niin, että saranat ovat irrota ja lattialaudat senkun paukahtelevat.

Lisäksi Esakallion vuosien 2017 ja 2019 musiikkinäytelmissä Baddinginä hurmannut Jani Forsman ystävineen esittää Rauli ”Badding” Somerjoen ohjelmiston tunnetuimpia hittejä sekä hieman harvinaisempia kappaleita artistin laajasta tuotannosta.

Jani Forsman muistetaan tauolle jääneen Jetsetters-yhtyeen keulakuvana.