Fillari alle ja menoksi

0

Suomalaiset ovat pyöräilleet vilkkaasti kevään ja kesän aikana. Myös pyöräkauppa on käynyt. Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan pyöräkauppa vilkastui huhti–toukokuun aikana yli 70 prosenttia.

Pyöräily niin teillä kuin metsiköissä on ollut nousussa. Korona-aika on kiihdyttänyt kasvua entisestään.

Olosuhteiden tulee olla kunnossa, jotta fillarilla on turvallista matkata. Polkupyörälle pitää olla riittävästi tilaa valkoisen viivan oikealla puolella, jotta ei tarvitse pelätä ajoneuvoja. Väylien tulee jatkua sujuvasti, eikä tyssätä yhtäkkiä.

Pitkät kevyen liikenteen väylät lisäävät ulkona reippailua. Kunpa saataisiin Ely-keskukselta rahaa pyörätielle Somerniemen suuntaan. Myös väylä Rautelaan ja Jokioistentien varteen olisivat mainioita. Kymppitielle asti voisi posotella pyörällä tai rullasuksilla. Sieltä matka voisi jatkua Jokioisten ja Forssan läpi valmiita väyliä Tammelaan asti.