Helmen avaama keräys auttaa lapsia ja nuoria

0
Anita Hallapelto ihailee juuri saapunutta kassierää.

Suomen Mielenterveysseura Mieli ry tekee itse sekä auttaa yksityisiä ja yrityksiä mielenterveystyön varojen keräyksessä.

Anita Hallapelto Muotiputiikki Helmestä päätti ojentaa auttavan kätensä näinä vaikeina aikoina. Tuloksena on nettisivu, joka valtakunnallisesti avustaa lapsia ja nuoria. Otsikkona on Hyvää mieltä Helmestä. Helmen omilta nettisivuilta keräykseen voi osallistua Mielilaukku kampanja -linkin kautta.

– Helmeen tuli 800 kappaleen erä Mielilaukkuja. Niitä on kolme eri mallia ja kuudessa eri värissä. Zip-it -laukku koostuu pitkästä vetoketjusta, jota voi avata ja sulkea. Laukku on leikkisä ja hauska, mutta kuitenkin tyylikäs ja käytännöllinen, Anita Hallapelto kertoo.

Laukun hinnasta 20 prosenttia menee nuorten ja lasten hyväksi.

– Mielenterveysasiat koskettavat. Monella on lähipiirissään lapsia tai nuoria, joilla on ongelmia, joita korona-aika on entisestään vielä lisännyt. Tämä on meidän keinomme herätellä ihmisiä auttamaan heitä, jotka apua kovasti tarvitsevat. Tähän on helppoa tulla lahjoittajana mukaan. Moni muukin yritys voi tehdä saman, Hallapelto muistuttaa.

Jokaisesta laukusta menee 5 euroa yhteiseen pottiin, joten keräysrahaa voidaan valtakunnallisesti saada kokoon 4 000 euroa.

– Olen vain vaatekauppa, mutta pystyn tällä keräämään isomman potin. Yleensä keräyksiin menee esimerkiksi 20 senttiä per ostettu tuote. Myös ilman laukun ostamista voi osallistua.

Laitalainen joulu -rintamaltakin kuuluu uutisia.

– Laitalainen keräys on brändätty niin hyvin Somerolle ja se on saanut hyvän vastaanoton. Someron Rotaryissä on nyt päätetty laittaa hanke ensin alueellisesti vetämään eteenpäin, ja siitä edelleen koko maanlaajuiseksi. Aikanaan Laitalainen tonkkakeräys voi levitä koko maailmaan! Laitalainen on niin hyvä idea, että se pitää ottaa käyttöön laajemminkin, Anita Hallapelto kehittelee ideaa, jonka hän alunperin lähetti liikkeelle.