Kouluratsastuksen aluecup: Kokko, Keskula ja Välimaa-Mäkinen voittoihin

0

Someron Hevosharrastekeskuksessa kilpailtiin kouluratsastuksen Ratsutarvike aluecupin osakilpailut. Kisassa oli mukana 82 ratsukkoa. Olosuhteiden suosima kilpailupäivä venyi 11 tuntiseksi. Kaikki kilpailuluokat ratsastettiin aluetasolla.

Luokka 1 Prix de Lounaismaan Osuuspankki oli Suomen Ratsutarvikkeen nuorten hevosten koulucup-osakilpailu.

Cup-luokka oli avoin nuorille 5–6-vuotiaille ratsuille. Luokkaan otettiin 20 ratsukkoa ja se ratsastettiin pitkällä radalla, Helppo B tasolla. Luokassa sijoittui viisi parasta ratsukkoa.

Luokan voiton vei Irina Kokko 6-vuotiaalla suomenhevosorilla Taikavelho Kulta-ahon Ratsastajista. Ori on ollut Kokolla kaksivuotiaasta saakka ja sillä on jo kuusi jälkeläistä.

Toiseksi sijoittui Sanna Sivusalo – Flirtas Rauman Ratsastajista. Kolmas oli Wanja Holmen – Casimiro KS Paraisten Ratsastajista, neljäs Someron Ratsastajien Irina Valtanen hevosella Ulrika L ja viides Mia Sysiaho Tammelan Ratsastajista hevosella Placidus.

Luokka 2 Prix de Hööks oli tasoltaan Helppo B ja luokka oli avoin kaikille ratsukoille. Luokkaan osallistui 24 ratsukkoa. Ratsukoista kuusi sijoittui palkintosijoille.

Sijoittuneet paremmuusjärjestyksessä olivat Vilma Välimaa-Mäkinen – Baffling Wind Ulvilan ratsastajat, Natalie Keskula – Late Night Billnäsin Ratsastajat, Roosa Tuokko – Rander Rauman ratsastajat, Meeri Simolin – Vähäläntäne Ypäjän Ratsastajat, Veera Toivonen – Doyher Ruby Rose Salon Ratsastusseura ja Sohvi Aho – Voiseri Kulta-ahon Ratsastajat. Someron Ratsastajien Amanda Ahlström ja Rivona oli luokassa 11.

Luokka 3 Prix de Eggspress & Pieni Ruokakauppa Helppo A, oli Suomen Ratsutarvike kouluratsastuksen aluecupin osakilpailu. Luokka oli avoin kaikille.

Luokkaan osallistui 40 ratsukkoa, joista palkittiin kymmenen parasta. Luokan 3 voiton vei Natalie Keskula Billnäsin Ratsastajista Late Nightilla, toiselle ja kolmannelle sijalle tuli Sanna Sivusalo hevosillaan Genijus ja Flirtas. Sivusalo edustaa Rauman Ratsastajia.

Seuraavat sijat järjestyksessä olivat Ulla Lindström – G Listo Piikkiön Ratsastajat, Marika Mäkelä – Dustrona Kanta-Hämeen Ratsastajat, Maija Laitinen – Ypäjä Hemmo Ypäjän Ratsastajat, Selma Maula – Butterfly Tirlittan Tuomarinkylän Ratsastajat, Aino Sillanpää – Toscana Paimion Ratsastajat, Henrietta Schrey – Happy Ricoss Boy Turun Seudun ratsastajat ja kymmenes Riina Vihanto – Haaveprinssi Paimion Ratsastajista.

Someron Optiikka lahjoitti luokassa parhaalle suomenhevosratsukolle palkinnoksi aurinkolasit. Aurinkolasit menivät Maija Laitiselle ja Ypäjä Hemmolle.

Ratsukoiden suorituksia tuomaroi kuusi tuomaria Marina Nordström, Riina Vihanto, Pauliina Palin-Merisalo, Ira Aaltonen, Satu Jauhiainen ja Noora Sarjanen. Hevosten kuolaimet tarkasti stewardi Elise Yanick .

Kilpailuiden johtajina toimivat Sara Harhala ja Carita Ingman . He totesivat kilpailuiden sujuneen jouhevasti aikataulussa. Vapaaehtoisvoimin sekä sponsoreiden avulla saatiin näinkin isot kilpailut aikaiseksi. Ilman aktiivisia seuralaisia ja yrityssponsoreita tämä ei olisi ollut mahdollista, joten suuri kiitos kuuluu heille.

Suomen Ratsastustarvike nuorten hevosten kouluratsastuksen cup

cup on avoin 5–6-vuotiaille ratsuille ja se kilpaillaan aluetasolc

cupissa on kaksi osakilpailua ja finaali

Suomen Ratsastustarvike kouluratsastuksen aluecup

  • sarjaan kuuluu 4 osakilpailua ja finaali
  • cup on avoin ratsukoille, jotka eivät ole kilpailleet kansallisella tasolla vaativa A tai sitä vaativammissa luokissa
  • osakilpailut ratsastetaan tasolla He A
  • kahden parhaan osakilpailun prosentit lasketaan yhteen ja ne otetaan mukaan lopputulokseen
  • osallistumisoikeus finaaliin on kaikilla niillä ratsukoilla, jotka ovat hyväksytysti suorittaneet kaksi osakilpailua
  • paremmuuden ratkaisee kahden osakilpailun ja finaalin yhteenlasketut prosentit, tasatuloksen sattuessa finaalin prosentit ratkaisevat voittajan